Зі змагань у Франції втекли 10 африканських спортсменів

Зі змагань у Франції втекли 10 африканських спортсменів

Десятеро конголезьких спортсменів, що приїхали до Франції на міжнародні Ігри Франкофонії, зникли у невідомому напрямку.

Джерело: Відомості

Десятеро конголезьких спортсменів, що приїхали до Франції на міжнародні Ігри Франкофонії, зникли у невідомому напрямку. Збірна Демократичної Республіки Конго (ДРК) недорахувалася семи баскетболісток, двох велосипедистів і одного футболіста, повідомляють «Вести». 

«Ми у відчаї, оскільки наша жіноча баскетбольна збірна вийшла у чвертьфінал на цих іграх», — заявив генеральний секретар ДРК у справах спорту і дозвілля Окіта Олєка.

За його словами, всі спортсмени покинули базу команди відразу після того, як отримали «премії», розмір яких становить 1 тисячу євро. Цю суму кожен з учасників змагань отримав від керівництва делегації на особисті витрати в дні турніру. При тому, що витрати на розміщення спортсменів, транспорт та харчування оплачує Франція.

Паспорти «дезертирів» залишилися у їх тренерів. Керівництво делегації вважає, що винні у всьому нечисті на руку спортивні агенти, які «діють як організована банда». Вони переманюють спортсменів, обіцяючи влаштувати їх у провідні світові клуби.

Днями в Ніцці по гарячих слідах вдалося затримати одного з таких агентів, який, імовірно, допоміг спортсменам втекти із змагань. Зловмисником виявився колишній конголезький атлет. Його вже передали поліції.

Ігри Франкофонії з 1989 року проводяться Міжнародною організацією Франкофонії, яка об'єднує здебільшого колишні французькі колонії. У рамках Ігор, що проходять раз на чотири роки, проводяться змагання з 11 командних та індивідуальних видів спорту.

Цього року Ігри Франкофонії проводяться всьоме, і вперше їх приймає Франція. 

Loading...