Дискваліфікований «Металіст» буде оскаржувати рішення УЄФА

Віце-чемпіона України харківський «Металіст» відсторонено від участі у Лізі чемпіонів. Таке рішення прийняв УЄФА.

Джерело: Відомості

Віце-чемпіона України харківський «Металіст» відсторонено від участі у Лізі чемпіонів. Таке рішення прийняв УЄФА.

Апеляційна інстанція УЄФА ретельно проаналізувала заяви та документи, представлені клубом, а також дисциплінарним інспектором УЄФА і дійшла висновку дискваліфікувати у єврокубках харківський клуб на один рік.

Зазначається, що «Металіст» має можливість оскаржити це рішення у Спортивному Арбітражному суді Лозанни (CAS). Крім того, сьогодні Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій проведе зібрання, на якому обговорить наслідки рішення.

Таким чином, місце харків'ян у головному єврокубку має посісти грецький ПАОК. «Металіст» збирається подати апеляцію до Спортивного арбітражного суду Лозанни на рішення УЄФА. Про це розповів перший віце-президент віце-чемпіона України Костянтин Пивоваров.

«Ми подаватимемо апеляцію до Лозанни. Я думаю, що ми сьогодні її подамо. Вона у нас була готова, насправді, оскільки ми передбачали всі можливі варіанти. І у нас не забере багато часу, щоб її подати у Лозаннський суд», — зазначив Пивоваров.

У своїй скарзі «Металіст» проситиме призупинити рішення Апеляційного комітету УЄФА.

«Ця апеляція вже не гратиме особливої ролі, якщо вона не припинить дане рішення», — резюмував Пивоваров.

Нагадаємо, 2 серпня CAS визнав договірним матч «Металіст» — «Карпати» за 2008 рік. На це рішення Металіст вже подав апеляцію до Вищого суду Швейцарії. 

Loading...