Суперник Кличка вимагає для себе звання тимчасового чемпіона

Суперник Кличка вимагає для себе звання тимчасового чемпіона

Рішення керівництва WBC, що дозволяє Віталію Кличку зберегти чемпіонський пояс незважаючи на те, що його бій з претендентом на титул чемпіона Бермейном Стіверном не відбудуться, розсердило команду Стіверна.

Джерело: Відомості

Рішення керівництва WBC, що дозволяє Віталію Кличку зберегти чемпіонський пояс незважаючи на те, що його бій з обов’язковим претендентом на титул чемпіона канадцем Бермейном Стіверном не відбудуться, не на жарт розсердило команду Стіверна, розповідає «Кореспондент».

«Віталій Кличко — великий чемпіон і діяч боксу. Але справжній чемпіон повинен захищати титул у рингу, а не розраховувати на лазівки. Він не битиметься до 2014 року, а значить його повинні позбавити пояса, або він повинен сам відійти вбік і дозволити Стіверну провести поєдинок за тимчасовий титул чемпіона.

Те, що Віталій не збирається захищати свій титул, лише посилює непросту ситуацію у суперважкій вазі. Віталій не захищає свій титул уже майже рік, і тепер ми повинні чекати ще довше, поки WBC не зволив прийняти рішення з цього питання. Така ситуація абсолютно неприйнятна. Під питанням перебуває репутація всього боксу в цілому.

Бермейн зробив усе від нього залежне, щоб заслужити чемпіонський бій. Чому він повинен нести покарання за те, що Віталій не захищає свій титул? Я розраховую, що WBC прийме правильне рішення, і чим швидше, тим краще. Ми і так уже чекаємо занадто довго», — заявив менеджер Стіверна Каміл Естефан.

Нагадаємо, що Бермейн Стіверн виграв бій за статус обов'язкового претендента на титул Кличка, причому зробив це двічі (у червні 2011 року він переміг Рея Остіна, а у квітні 2013 року Кріса Арреолу). Після цього торги за право організувати титульний бій Кличко-Стіверн тричі призначалися керівництвом WBC та тричі відкладалися на пізніший термін.

Тепер WBC оголосив, що 42-річний Віталій Кличко отримав травму правої кисті, і не зможе вийти на ринг цього року, що робить вимушений простій Бермейна Стіверна ще довшим.

Loading...