Українські шаблістки виграли чемпіонат світу з фехтування

Українські шаблістки виграли чемпіонат світу з фехтування

Українські фехтувальники закінчили свій виступ на першості планети в Будапешті золотою нагородою, яку здобули в командних змаганнях шаблісток Ольга Харлан, Олена Вороніна, Аліна Комащук та Галина Пундик.

Джерело: Відомості

Українські фехтувальники закінчили свій виступ на першості планети в Будапешті золотою нагородою, яку здобули в командних змаганнях шаблісток Ольга Харлан, Олена Вороніна, Аліна Комащук та Галина Пундик. Жіноча збірна України з фехтування на шаблях стала чемпіон світу, повідомили в Національному олімпійському комітеті України.

У першому поєдинку наші дівчата легко здолали опір суперниць з Казахстану – 45:20. Особливих незручностей не створили нашим дівчатам і китаянки – 45:31. Впевненою була перемога і над італійками – 45:34.

А от фінал з росіянками був справжньою драмою. Коли Ольга Харлан вийшла на останній бій, наша команда поступалася п'ятьма уколами. І Харлан, як і в олімпійському фіналі Пекіна-2008, створила диво. Залізна витримка, холоднокровність, просто-таки олімпійський спокій – і українська команда чемпіон світу – 45:44.

Таким чином, Ольга стала дворазовою чемпіонкою світу-2013, а в скарбничці збірної України загалом 4 медалі – ще командне «срібло» шпажистів і «бронза» рапіриста Ростислава Герцика.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав команду шаблісток і тренерський штаб з черговим тріумфом і побажав ніколи не втрачати жагу до перемоги, скільки б титулів уже не було б здобуто.

Loading...