ЗМІ: Проти Суркіса можуть порушити кримінальну справу

ЗМІ: Проти Суркіса можуть порушити кримінальну справу

Юрист Маркіян Ключковський розповів, що Лозанна закликає ФФУ почати розслідування стосовно Григорія Суркіса.

Джерело: Відомості

Юрист Маркіян Ключковський розповів, що Лозанна закликає ФФУ почати розслідування стосовно Григорія Суркіса.

Як повідомляє terrikon.com, посилаючись на програму «Великий футбол», суд Лозанни звернув увагу, що першоджерелом інформації про договірний матч «Металіста» і «Карпат» був Григорій Суркіс. Також юрист сказав, що під час розслідування були порушення.

«Маніпуляції з доказами, підробка документів, підробка підписів. Серйозні кримінальні речі. Але є й речі, які не були в публічній площині до цього часу. Наприклад, суд Лозанни звернув увагу, що першоджерелом інформації про договірний матч був Григорій Суркіс. Судді поставили запитання: чому президент ФФУ не ініціював відразу розслідування у дисциплінарних органах, а передав цю інформацію в приватній розмові іншим людям?» — зазначив юрист.

За словами Ключковського, CAS закликав їх розпочати розслідування. Далі питання за КДК.

Також була невідповідність у процедурі розгляду справи в КДК і Апеляційного комітету ФФУ.

«Була курйозна ситуація, коли одна з членів апеляційного Комітету пані Жуковська через якийсь час з’явилася як представник ФФУ вже на стадії Лозанни», — зазначив юрист.

Ключковський заявив, що колишній глава комітету з питань етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов фігурує в цій справі.

«Зокрема і щодо питання про підробку документів. 12 липня за заявою ФК «Металіст» було порушено кримінальну справу за цими фактами», — додав юрист.

Loading...