«Шахтар» виграв битву за Суперкубок України

«Шахтар» виграв битву за Суперкубок України

Донецький «Шахтар» — п’ятиразовий переможець Суперкубка України. У Одесі «гірники» перемогли «Чорноморець» з рахунком 3:1.

Джерело: Відомості

Донецький «Шахтар» — п’ятиразовий переможець Суперкубка України. У Одесі «гірники» перемогли «Чорноморець» з рахунком 3:1, повідомляє «Проспорт». 

Матч почався без розвідки і вже на 13-й хвилині екс-«гірник» Гай пробив метрів з 20-ти. М'яч пройшов поруч зі стійкою. «Гірники» відповіли голом.

На 17-й хвилині одесити невдало розіграли кутовий. Каніболоцький швидко ввів м'яч у гру. Сфера потрапила до Тайсона, а той віддав на Фреда. Новачок з лівої ноги блискуче поклав м'яч у дальній кут воріт.

Не забарилися донеччани і з другим голом. На 33-й хвилині «гірники» знову піймали суперника на контратаці. У завершальній фазі атаки Ракицький прострілив з лівого флангу, а Фред у боротьбі з захисником вніс м'яч у ворота. Фантастичний дебют для бразильського хавбека.

Після цього моменти почали з'являтися біля воріт Каніболоцького, але одеситам не щастило. Лише в компенсований до першого тайму час «моряки» змогли провести результативну атаку, яку ударом головою завершив Олексій Антонов.

Другий тайм почався з атак «моряків». Роман Григорчук підганяв свою команду вперед. Одесити атакували, але без ударів. Біля протилежних воріт теж було спокійно, допоки Срна направив м'яч у дев'ятку на 62-й хвилині.

Але Безотосний врятував команду від неминучого голу. «Моряки» організували контратаку, яку завершував Гай. Олексій з вигідної позиції пробив у «молоко».

На 67-й хвилині арбітр призначив пенальті за фол Кутаса проти Шевчука. Тайсон переграв Безотосного — воротар хоч і вгадав напрямок удару, але не врятував команду.

У час, що залишився, «Чорноморець» мав кілька гольових моментів, але більше не забив.

1:3 — трофей назавжди переходить в музей «Шахтаря», оскільки «гірники» виграли матч за Суперкубок 5 разів. 

Loading...