Україна зіграла в «суху» нічию з Камеруном

Україна зіграла в «суху» нічию з Камеруном

Національна збірна команда України провела товариський матч з командою Камеруну на НСК "Олімпійський" у Києві. Команда Михайла Фоменка зіграла внічию з підопічними Фолькера Фінке з рахунком 0:0.

Джерело: Відомості

Національна збірна команда України провела товариський матч з командою Камеруну на НСК "Олімпійський" у Києві. Команда Михайла Фоменка зіграла внічию з підопічними Фолькера Фінке з рахунком 0:0.

Матч розпочався з атак збірної України, яка в одному з моментів на п’ятій хвилині зустрічі ледве не відкрила рахунок. Гол міг бути курйозним, оскільки голкіпер збірної Камеруну Нджок , вибиваючи м’яч, влучив у Селезньова. У результаті рикошету куля ледве не влетіла у ворота, просвистівши біля поперечини.

Після цього темп гри вирівнявся, а воротаря команди-гостей, переважно турбували лише удари зі штрафних у виконанні Ротаня на 15-й та 21-й хвилинах. Але у обох випадках м’яч лише пролітав над поперечиною.

На 23-й хвилині відповідь Камеруну була більш гострою. Форвард Камеруну Абубакар виграв позиційну боротьбу у Ракицького та з другого дотику пробив по ворота. Лише самовіддана гра Пятова на виході врятувала збірну України від голу.
Перед свистком на перерву Денис Гармаш міг порадувати вболівальників «Олімпійського», але його удар на вході до карного майданчику лише пролетів біля ближньої штанги воріт збірної Камеруну.

Друга половина зустрічі виявилася більш багатою на небезпечні моменти. Після свистка арбітра, який сигналізував початок другого тайму, Ротань зробив навіс з кутового, а Федецький головою пробив трохи неточно - м'яч пролетів біля штанги. На 66-й хвилині захист збірної Камеруну помилився, Зозуля підхопив м’яч біля карного майданчику, але арбітр зафіксував спірний офсайд у нападника збірної України.

Команда Михайла Фоменка максимально активізувалася в атаці в останні десять хвилин поєдинку. Дві блискучі нагоди забити бодай один гол у зустрічі втратив Зозуля. На 82-й хвилині, прийнявши кулю від Гусєва у районі 11-метрової позначки, форвард вирішив не пробивати першим дотиком. Втративши час, Зозуля втратив і нагоду для удару. Ще через хвилину Гусєв звільнився від опіки на фланзі, відкотив м'яч на Зозулю, але удар форварда пройшов біля стійки воріт збірної Камеруну.

Таким чином, збірна України вперше за тренерства Михайла Фоменка зіграла внічию з суперником, а команда Камеруну виявилася «міцним горішком» та чудовим спарринг-партнером у підготовці доі відбірного поєдинку зі збірною Чорногорії.

Україна − Камерун - 0:0

Україна: Пятов - Морозюк (Степаненко, 46), Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Ротань, Гармаш (Едмар, 77), Ярмоленко (Гусєв, 46), Селезньов (Федецький, 46), Коноплянка, Зозуля (Ковпак, 87)

Камерун: Нджок - Шеджу, Нкулу, Нункеу (М. Матіп, 79), Бедімо, Ено, Овертом, Лое (Мбіа, 74), Муканжо, Ало’О Ефулу (Олінга, 86), Абубакар

Попередження: Хачеріді − Шеджу.

Loading...