«Шахтар», «Дніпро» та «Динамо» здобули розгромні перемоги

«Шахтар», «Дніпро» та «Динамо» здобули розгромні перемоги

Донецький «Шахтар» на «Донбас-Арені» переміг донецький «Металург», дніпропетровський «Дніпро» забив сім голів у ворота маріупольського «Іллічівця», київське «Динамо» не залишило шансів запорізькому «Металургу».

Джерело: Відомості

Донецький «Шахтар» на «Донбас-Арені» переміг донецький «Металург», дніпропетровський «Дніпро» забив сім голів у ворота маріупольського «Іллічівця», київське «Динамо» не залишило шансів запорізькому «Металургу», а «Металіст» поділив очки з «Карпатами» у Львові. Такі результати 30-го туру Прем'єр-ліги, повідомляє прес-служба ФФУ.

"Шахтар" (Донецьк) - "Металург" (Донецьк) - 4:0

Голи: Коста (23), Мхітарян (50), Тайсон (74), Едуардо (88)

"Шахтар": Пятов - Срна, Кривцов, Ракицький, Рац (Кобін, 67), Степаненко (Гай, 78), Тайсон, Коста, Тейшейра, Мхітарян, Майкон (Едуардо, 46)

"Металург": Паньків - Воловик, Чечер, Польовий, Морозюк (Тимофеєнко, 70), Лазич (Леонардо, 46), Данило, Мкртчян (Голайдо, 77), Макрідіс, Мораес, Траоре

Донецький «Шахтар» офіційно захистив свій чемпіонський титул, перемігши на «Донбас-Арені» у останньому турі чемпіонату України донецький «Металург» з рахунком 4:0. Команда Юрія Максимова тримала власні ворота на замку до 23-ї хвилин, доки Дугласу Кості не вдався феноменальний удар зі штрафного точнісінько у «дев’ятку» воріт Паньківа.

У другому таймі «гірники» ще тричі зуміли «розписатися» у воротах «Металургу». На 50-й хвилині Едуардо вивів Мхітаряна один на один з Паньківим і Генріх поклав м'яч у дальній кут воріт.

На 74-й хвилині Тайсон забив з передачі Дугласа Кости, а за дві хвилини до закінчення основного часу поєдинку Едуардо скористався пасом Мхітаряна та вразив порожні ворота гостей.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Іллічівець» (Маріуполь) − 7:0

Голи: Зозуля (5, 35, 45), Селезньов (24, пен), Ротань (71), Шахов (87), Олійник (90+1)

«Дніпро»: Варцаба - Чеберячко, Мазух (Бабенко, 61), Мандзюк, Ротань, Канкава (Шахов, 72), Кулаков, Жуліано, Зозуля, Селезньов (Олійник, 60), Матеус

«Іллічівець»: Худжамов - Яворський, Полянський, Ордець, Шевчук, Путівцев (Ярошенко, 46), Бутко, Кисіль (Федотов, 46), Ємельянов, Окріашвілі, Таргамадзе

Дніпропетровський «Дніпро» завершив сезон на мажорній ноті, забивши у ворота маріупольського «Іллічівця» сім «сухих» голів. Жахи для підопічних Миколи Павлова розпочалися вже на п’ятій хвилині, коли Матеус з лівого краю зробив вивірений навіс на дальню штангу, а Зозуля у падінні головою відправив м'яч у сітку.

На 23-й хвилині Зозуля заробив право на пробиття 11-метрового удару, на нападнику «Дніпра» у власному карному майданчику порушив правила Яворський. Селезньов влучно пробив у лівий від себе кут. Ще через 12 хвилин Зозуля став автором ще одного забитого м’яча: Кулаков з правого флангу навісив до карного майданчику, де Зозуля, випередивши захисника, головою відправив м'яч у ворота. За мить до перерви Зозуля зробив хет-трик у зустрічі. Після передачі з глибини поля форвард вискочив на побачення з голкіпером та зробив рахунок розгромним.

У другому таймі Зозуля ще неодноразово міг вразити ворота команди гостей, але забивали його партнери. На 72-й хвилині Ротань по діагоналі відправив м'яч у дальній верхній кут - Худжамов врятувати свою команду не зумів. На 88-й хвилині Шахов, перебуваючи на лівому фланзі, прострілив до карного майданчику, де Худжамов разом із захисниками не розібралися в епізоді, а м’яч залетів у ворота.

Крапку у матчі у додатковий час матчу встановив півзахисник «Дніпра» Олійник. Матеус пішов у прорив по лівому флангу, виконав передачу на протилежний на Олійника, який потужним ударом встановив остаточний рахунок.

«Динамо» (Київ) − «Металург» (Запоріжжя) − 3:0

Голи: Ярмоленко (24), Кравець (28, 60)

«Динамо»: Шовковський - Данило Сілва, Хачеріді, Віда, Селін (Тайво, 22), Цуріков, Аруна, Буяльський (Мехмеді, 46), Калітвінцев (Дуду, 60), Ярмоленко, Кравець

«Металург»: Хрдлічка - Опанасенко (Юсов, 62), Нестеров, Матеус, Сахневич, Рудика, Гавриш, Пісоцький, Штурко (Ульянов, 90+2), Жуніор, Матяж (Лазарович, 70)

Напіврезервний склад київського «Динамо» у столиці України розгромив запорізький «Металург», який за підсумками цього сезону завершив свої виступи у елітному дивізіоні. Киянам вдалось відправити гостей у нокдаун після двох разючих атаку у середині першого таймі.

На 24-й хвилині Аруна віддав передачу на Цурікова, який прострілив на лінію воротарського майданчику, звідки Ярмоленко переправив м'яч у ворота. Ще через чотири хвилини знову пройшла атака господарів поля лівим флангом: на простріл Тайво вдало відгукнувся Кравець.

У другому таймі команда Олега Блохіна ще раз вразила ворота «Металургу». На 60-й хвилині у киян пройшла відмінна флангова атака, Кравець вийшов на побачення з голкіпером гостей та впевнено його переграв − 3:0.

"Карпати" (Львів) - "Металіст" (Харків) - 1:1

Голи: Озарків (90+4) − Соса (35)

"Карпати": Мисак - Озарків, Пластун, Балажиц, Гірский, Даушвілі, Голодюк, Кенія (Кополовець, 64), Ксьонз (Штіліч, 79), Гладкий, Зеньов

"Металіст": Шуховцев - Вільягра, Березовчук, Торсільєрі, Пшеничних, Едмар, Бланко, Торрес (Шелаєв, 74), Соса (Андрієвський, 85), Радченко (Краснопьоров, 55), Крістальдо

Львівські «Карпати» та харківський «Металіст» нічиєю завершили сезон, зігравши у Львові з рахунком 1:1. У першому таймі команда Мирона Маркевича виглядала переконливіше в атаці і справедливо відкрила рахунок зустрічі. На 35-й хвилині Соса підкрученим ударом зі штрафного відправив м’яч у ближній кут.

Здавалося, що новоспечений срібний призер чемпіонату України зможе довести матч до мінімальної перемогу, але львів’янам вдалося «підсолодити» кінцівку гіркого для них сезону. На четвертій доданій хвилині матчі Худоб'як не реалізував вихід з Шуховцевим один на один, але на добиванні Озарків виявився точним − 1:1.

Інші результати 30-го туру:

«Ворскла» (Полтава) − «Говерла» (Ужгород) − 3:0

«Зоря» (Луганськ) − «Таврія» (Сімферополь) − 3:0

«Чорноморець» (Одеса) − «Арсенал» (Київ) − 0:0

«Волинь» (Луцьк) − «Кривбас» (Кривий Ріг) − 3:0

Loading...