«Металіст» став срібним призером чемпіонату України

«Металіст» став срібним призером чемпіонату України

Донецький «Шахтар» у Запоріжжі уникнув поразки від «Металурга», «Динамо» несподівано поступилося «Таврії» у Сімферополі, а харківський «Металіст» завдяки перемозі над дніпропетровським «Дніпром» завоював срібні нагороди чемпіонату України.

Джерело: Відомості

Донецький «Шахтар» у Запоріжжі уникнув поразки від «Металурга», «Динамо» несподівано поступилося «Таврії» у Сімферополі, а харківський «Металіст» завдяки перемозі над дніпропетровським «Дніпром» завоював срібні нагороди чемпіонату України. Такі результати 29-го туру Прем'єр-ліги.

"Металург" (Запоріжжя) - "Шахтар" (Донецьк) - 3:3

Голи: Йокич (16), Жуніор (62). Пісоцький (69) − Ісмаїлі (33), Едуардо (75), Тайсон (90+2)

"Металург": Хрдлічка - Коротецький (Сахневич, 26), Нестеров, Опанасенко, Матеус, Жуніор, Рудика, Штурко (Ібраїмі, 83), Пісоцький, Йокич (Матяж, 72), Гавриш

"Шахтар": Пятов - Ісмаїлі (Тайсон, 67), Кривцов, Кобін, Гай, Коста, Мхітарян, Гречишкін (Ракицький, 46), Степаненко, Едуардо, Майкон (Тейшейра, 58)

Запорізький «Металург» мав шанс голосно грюкнути дверима перед вильотом у першу лігу. Команда Сергія Зайцева ледве не здолала вдома новоспеченого чемпіона України − донецький «Шахтар». Вже на 14-й хвилині матчу запорізька команда вела у рахунку: «гірники» помилились у захисті, а Йокич з другої спроби відправив м’яч у сітку воріт Пятова.

Господарі мали шанс одразу подвоїти свою перевагу за рахунок індивідуальної майстерності Жуніора, але забив «Шахтар». Ісмаїлі отримав м'яч на підступах до карного майданчику, на замаху прибрав суперника і влучним ударом вразив дальній нижній кут.

У другому таймі «Металург» віддав ініціативу «Шахтарю» і забив ще два голи на контратаках. На 62-й хвилині контратака запоріжців закінчилася прицільним ударом Жуніора з лінії карного майданчику - м'яч влучив у «дев'ятку». Ще через сім хвилин навіс Рудики з правого флангу невдало нейтралізував Кривцов, і Пісоцький потужним ударом в один дотик відправив м'яч під поперечину.

Але команда Мірчи Луческу зуміла уникнути поразки у Запоріжжі. На 75-й хвилині Тайсона залишив не при справах відразу трьох гравців «Металурга» завдяки своєму дриблінгу, віддав пас на Едуардо, який легко обіграв голкіпера і скоротив рахунок. На другій доданій хвилині зустрічі Тейшейра віддав м’яч Тайсону, який зрівняв рахунок ударом з лінії карного майданчику − 3:3.

«Таврія» (Сімферополь) − «Динамо» (Київ) − 3:2

Голи: Назаренко (4, пен), Гаджиєв (51, пен), Не (68) − Ідейє (27), Ярмоленко (76)

«Таврія»: Кахріман - Буссаїді, Єзерський, Едуардо, Путраш, Гомес, Не (Мельник, 88), Гуменюк, Назаренко, Любічіч, Шиндер (Гаджиєв, 40, Матвієнко, 88)

«Динамо»: Коваль, Даніло Сілва, Михалик (Дуду, 61), Віда, Селін, Велозу (Мехмеді, 59), Сидорчук, Гусєв, Аруна (Бойко, 50), Ярмоленко, Ідейє

Київське «Динамо» несподівано поступилося у гостях сімферопольській «Таврії» і остаточно втратило шанси зайняти друге місце у чемпіонаті України, яке дає путівку до Ліги чемпіонів наступного сезону.

Підопічні Олега Лужного вже на 4-й хвилині матчу заробили пенальті − Михалик у власному карному майданчику порушив правила на Шиндері. Назаренко з 11-метрової відмітки не залишив шансів Ковалю. На 22-й хвилині кияни ледве не відігралися, але Ідейє пробив у поперечину воріт Кахрімана. Але вже через п’ять хвилин «Динамо» досягло успіху: Ідейє скористався вдалим прострілом від Велозу і зрівняв рахунок.

На початку другого тайму сімферопольці заробили ще один пенальті, Коваль не за правилами зупинив вихід на ворота Буссаїді. Кияни залишились у меншості, а Гаджиєв не залишив шансів Бойко − 2:1.

На 68-й хвилині Гаджиєв виконав передачу до карного майданчику гостей, де Не виграв боротьбу у Селіна, пробивши над Бойко у сітку воріт. Через вісім хвилин Ярмоленко завдав гарматного удару зі штрафного точно у дев'ятку воріт «Таврії». Але уникнути поразки від «Таврії» «Динамо» не вдалося.

«Металіст» (Харків) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) − 2:1

Голи: Девич (9, 67) − Селезньов (2)

Харківський «Металіст» вдома завдав поразки дніпропетровському «Дніпру» і завоював срібні нагороди чемпіонату України. Початок матчу не віщував команді Мирона Маркевича легкої перемоги. Вже на другій хвилині гості вийшли вперед у рахунку: Селезньов отримав м'яч у центрі карного майданчику, відтіснив корпусом Сосу і пробив повз Горяїнова.

Але вже через сім хвилин харківська команда відігралася. Марко Девич обробив м'яч після довгої передачі з глибини поля, прибрав на замаху Стрініча і відправив м'яч у ворота «Дніпра».

Вирвати перемогу протягом матчу могла як одна команда, так і інша, але вдача посміхнулася «Металісту». На 67-й хвилині Девич зробив дубль: Вільягра вивів його один на один з голкіпером «Дніпра», форвард його обіграв і приніс перемогу «Металісту».

Інші результати 25-го туру:

«Кривбас» (Кривий Ріг) − «Карпати» (Львів) − 3:2

«Говерла» (Ужгород) − «Волинь» (Луцьк) − 1:1

«Арсенал» (Київ) − «Ворскла» (Полтава) − 2:1

«Металург» (Донецьк) − «Чорноморець» (Одеса) − 2:0

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Зоря» (Луганськ) − 1:2

Loading...