«Шахтар» удома розгромив «Таврію» 5:0

«Шахтар» удома розгромив «Таврію» 5:0

Донецький «Шахтар» удома розгромив сімферопольську «Таврію», «Динамо» у Києві здолало «Іллічівець», а «Дніпро» забив «Карпатам» чотири голи у Львові. Такі результати 28-го туру Прем’єр-ліги.

Джерело: Відомості

Донецький «Шахтар» удома розгромив сімферопольську «Таврію», «Динамо» у Києві здолало «Іллічівець», а «Дніпро» забив «Карпатам» чотири голи у Львові. Такі результати 28-го туру Прем'єр-ліги.

"Динамо" (Київ) - "Іллічівець" (Маріуполь) - 1:0

Гол: Аруна (16)

"Динамо": Коваль, Даніло, Хачеріді, Віда, Тайво, Аруна (Алієв, 79), Велозу, Сидорчук, Гусєв (Цуріков, 68), Ярмоленко, Рубен (Ідейє, 58)

"Іллічівець": Худжамов, Бутко, Іщенко, Ордець, Чижов, Полянський, Ємельянов (Яворський, 19), Шевчук (Таргамадзе, 64), Окріашвілі, Федотов, Мандзюк

Київське «Динамо» удома з мінімальним рахунком здолало маріупольський «Іллічівець». Команда Олега Блохіна потужно відіграла перший тайм, вразивши ворота азовців на 16-ій хвилині. Півзахисник «Динамо» Аруна дальнім «пострілом» вразив нижній кут воріт гостей. Подвоїти рахунок у першій 45-хвилинці ще двічі мав шанс Ярмоленко, але його удари були неточними.

У другому таймі «Іллічівець» отримав свій шанс вирівняти гру, на 51-й хвилині маріупольці заробили 11-метровий удар. Але Коваль врятував свою команду після удару Окріашвілі з «точки».

«Шахтар» (Донецьк) − «Таврія» (Сімферополь) − 5:0

Голи: Дуглас Коста (7), Тейшейра (38), Майкон (41), Мхітарян (74, 80, пен)

«Шахтар»: Каніболоцький, Срна, Кривцов, Кучер, Шевчук (Соболь, 62), Хюбшман (Патрік, 58), Мхітарян, Дуглас Коста, Алекс Тейшейра, Тайсон (Гречішкін, 72), Майкон

«Таврія»: Дамір, Буссаїді, Едуардо, Езерський, Путраш, Гомес, Павленко, Гуменюк (Матвієнко, 83), Назаренко (Не, 83), Гаджиев (Габовда, 46), Шиндер

Донецький «Шахтар» не залишив шансів сімферопольській «Таврії», розгромно перегравши суперника на «Донбас-Арені» з рахунком 5:0. Вже на 7-й хвилині м’яч побував у воротах «Таврії»: після пасі Тайсона удар Дугласа Кости з рикошетом від Едуардо потрапив у ціль. На 38-й хвилині Тайсон і Срна створили гольовий момент для Тейшейри, який без проблем переграв голкіпера сімферопольської команди. Ще за три хвилини Майкон скористався вдалим прострілом Шевчука з лівого флангу і зробив рахунок 3:0 на користь «Шахтаря».

Наприкінці гри власній гольовий актив поповнив кращий бомбардир «Шахтаря» у цьому сезоні Генріх Мхітарян. Півзахисник «гірників» вийшов сам-на-сам з Кахріманом і влучно пробив у дальній кут воріт на 74-й хвилині. Через чотири хвилини Мхітарян реалізував пенальті за порушення правил у карному майданчику «Таврії» від Назаренка.

«Карпати» (Львів) − «Дніпро» (Дніпропетровськ) − 2:4

Голи: Дуглас (79, аг), Мілошевич (88) − Кравченко (15), Селезньов (18), Калініч (28), Кобахідзе (90+2)

Дніпропетровський «Дніпро» забив чотири голи «Карпатам» у Львові, отримавши перемогу з рахунком 4:2. Команда Хуанде Рамоса знищила інтригу вже у дебюті поєдинку: на 15-й хвилині Мисак нічого не зміг зробити з влучним ударом Кравченка з 30-ти метрів, а одразу після цього провалився захист «Карпат», і ніхто з команди господарів не зміг завадити Селезньому подвоїти рахунок.

На 28-й хвилині «Дніпро» забив третій гол: Олійник увійшов до карного майданчику з лівого флангу, прострілив на Калініча, який з другого дотику переграв Мисака.

За десять хвилин до завершення гри «Карпати» почали грати і зуміли двічі вразити ворота «Дніпра». Спочатку Дуглас намагався вибити м‘яч з під ніг Голодюка, але влучив у власні ворота, а за дві хвилини до фінального свистка Мілошевич скористався вдалим навісом від Кополовця і зробив рахунок 2:3. Але на більше львівську команду у цьому матчі не вистачило.

«Зоря» (Луганськ) − «Металіст» (Харків) − 1:3

Голи: Болі (48) − Соса (21), Шавьєр (50), Соса (71)

Харківський «Металіст» на класі зумів подолати опір «Зорі» у Луганську, наблизившись до підсумкового другого місця у чемпіонаті України у сезоні 2012/13. На 21-й хвилині Марлос і Шавьєр організували результативну атаку, яку реалізував Соса. На початку другого тайму луганська команда відігралася завдяки помилці на виході Горяїнова, якою на 100% скористався Болі. Але підопічні Мирона Маркевича все ж зуміли взяти гру під власний контроль.

На 50-й хвилині «Металіст» заробив пенальті, у карному майданчику «Зорі» захисники порушили правила на Марлосі. Шавьєр з «точки» впевнено переграв Сантіні. На 71-й хвилині гості зняли усі питання щодо переможця цієї гри. Вілліан з правого флангу м’яко накинув кулю на Сосу, який зльоту переграв голкіпера господарів.

Інші результати 25-го туру:

«Ворскла» (Полтава) − «Металург» (Донецьк) − 0:1

«Волинь» (Луцьк) − «Арсенал» (Київ) − 1:3

«Кривбас» (Кривий Ріг) − «Говерла» (Ужгород) − 3:0

«Чорноморець» (Одеса) − «Металург» (Запоріжжя) − 1:1

Loading...