Фоменко: Гравці дуже втомились у матчі з Польщею

Фоменко: Гравці дуже втомились у матчі з Польщею

У понеділок, 25 березня, головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко провів традиційну прес-конференцію напередодні матчу відбірного турніру до ЧС-2014 Україна − Молдова.

Джерело: Відомості

У понеділок, 25 березня, у конференц-залі стадіону «Чорноморець» головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко провів традиційну прес-конференцію напередодні матчу відбірного турніру до ЧС-2014 Україна − Молдова, який відбудеться 26 березня.

- Ви викликали Гречишкіна. Чи були інші кандидатури на його позицію?

- Кожен тренер, який втрачає двох гравців, шукає заміну. Зважаючи на ту інформацію, котра тренерським штабом збірної була отримана в ході перегляду матчів чемпіонату України, ми зупинили свій вибір на Гречишкіні. Враховуючи втрату Ротаня та Гармаша, нам був потрібен ще один опорний півзахисник.

- Що можете сказати про суперника?

- Збірна Молдови - непогана команда, яка звичайно не має такої кількості гравців, що виступають у європейських клубах, як, наприклад, команда Польщі, проте більшість футболістів молдовської збірної грають у російській прем’єр-лізі. А це турнір високого рівня.

- Які заходи ви будете вживати, щоб не повторилася історія з втратою очок, яка сталася в Кишиневі?

- Це був негативний досвід. Хлопці прекрасно розуміють, що не можна так налаштовуватися на гру, як у першому матчі проти збірної Молдови. Також вони розуміють, що зараз для нас кожна гра − ключова.

- В якому функціональному стані знаходяться футболісти після матчу зі збірною Польщі?

- Так, наші гравці після матчу у Варшаві трохи стомилися, як то кажуть «наїлися». В матчі проти збірної Польщі на футболістів випало високе психологічне навантаження. Отриманні жовті картки − зайве тому підтвердження. Але ви самі бачили, що ми справилися з напругою. Важче оговтатись психологічно, ніж функціонально. Матч у Варшаві забрав дуже багато емоцій.

- Президент України Віктор Янукович відвідав матч проти збірної Польщі. Також планується його візит і на гру в Одесі. Чи вдалося вам поспілкуватись з Віктором Федоровичем?

- Особисто з Президентом України я не знайомий, але його присутність на матчі позначиться на команді. Ми захищаємо честь усієї країни, й нам буде дуже приємно, що Президент України буде на матчі.

Loading...