Після 21-го туру «Металіст» піднявся на другу сходинку в турнірній таблиці

Після 21-го туру «Металіст» піднявся на другу сходинку в турнірній таблиці

Після несподіваної поразки "Дніпра" на власному полі від криворізького "Кривбасу", на друге місце в турнірній таблиці прем’єр-ліги вийшов харківський "Металіст", який в останньому матчі 21-го туру здолав ужгородську "Говерлу".

Джерело: Відомості

Після несподіваної поразки "Дніпра" на власному полі від криворізького "Кривбасу", на друге місце в турнірній таблиці прем’єр-ліги вийшов харківський "Металіст", який в останньому матчі 21-го туру здолав ужгородську "Говерлу".

"Дніпро" (Дніпропетровськ) - "Кривбас" (Кривий Ріг) - 1:2

Головна сенсація туру сталася в Дніпропетровську, де "Дніпро" на власному полі поступився криворізькому "Кривбасу" - 1:2.

Ніщо не віщувало біди для підопічних Рамоса. За в цілому рівної гри в першому таймі "Дніпро" зумів скористатися одним зі своїх нечисленних моментів і відкрити рахунок − Джаба Канкава виявився найспритнішим у карному майданчику гостей після непорозуміння між Богданом Шершуном та Євгеном Боровиком.

Але вже в дебюті другої половини зустрічі "Кривбас" зрівняв рахунок. Олексій Антонов, що вийшов на заміну, скористався передачею Павла Пашаєва.

Фатальною для «Дніпра» виявилася 58-а хвилина, коли другу жовту картку отримав Роман Зозуля. Залишившись у меншості, "Дніпро" продовжував шукати щастя поблизу воріт суперника, але пропустив гострий випад "Кривбасу", й Денис Дедечко після пасу Антонова влучним ударом приніс перемогу криворізькій команді.

Ця поразка відкинула команду Рамоса на четверте місце в турнірній таблиці, а "Кривбас", здобувши сім очок у трьох весняних матчах, піднявся на восьму сходинку.

"Дніпро": Лаштувка, Кравченко (Калініч, 54), Канкава (Олійник, 82), Джуліано, Чеберячко, Стрініч, Зозуля, Дуглас, Ротань, Федецький, Матеус (Кобахідзе, 82)

"Кривбас": Боровик, Сердюк, Шершун, Федорчук, (Мірошниченко, 84), Самодін (Гітченко, 71), Прийомов, Бартулович, Дедечко, Лисицький, Лобжанідзе (Антонов, 46), Пашаєв

Голи: Канкава (33) - Антонов (47), Дедечко (80)

"Металіст" (Харків) - "Говерла" (Ужгород) - 1:0

"Металіст" та "Говерла" закривали ігрову програму 21-го туру. Харків’яни, виходячи на гру, вже знали результати матчів за участі своїх конкурентів, тож чудово розуміли, що перемога дозволить їм вийти на друге місце в турнірній таблиці.

Через негоду "Говерла" з пригодами добиралася до Харкова, прибувши в першу столицю України лише о третій годині ночі. Втім, як виявилося, ці негаразди зовсім не позначилися на бойовому настрої підопічних Олександра Севідова. В першому таймі "Металіст" за відсутності свого капітана Соси, який вирушив до табору збірної Аргентини, не створив жодного по-справжньому небезпечного моменту поблизу воріт гостей.

Усе вирішили вдалі заміни від Маркевича. На 69-й хвилині Хавьер прямим ударом зі штрафного відправив м’яч під поперечину. Цей гол так и залишився єдиним у зустрічі.

"Металіст": Горяїнов, Азеведо, Пшеничних, Папа Гуйє, Вільягра, Торрес (Крістальдо, 46), Краснопьоров, Марлос (Вілліан Гомес, 82), Бланко, Жажа (Хавьєр, 46), Девіч

"Говерла": Бабенко, Рніч, Малишич, Щедраков, Допілка, Трухін (Чурко, 51), Печонкін (Міщенко, 64), Райчевіч, Лопес (Ле Таллек, 75), Петров, Лисенко

Гол: Хавьєр (70)

"Шахтар" (Донецьк) − "Чорноморець" (Одеса) − 3:0

Донецький «Шахтар» вперше у другій половині чемпіонату зустрічався із суперником з верхньої частини турнірної таблиці. Конкуренцію «гірникам», які вперше грали на «Донбас-Арені» після вильоту з Ліги чемпіонів, намагалися скласти «моряки» з одеського «Чорноморця». Але гідний опір підопічні Романа Григорчука чинили лише протягом 40 хвилин першого тайму.

На 42-й хвилині Фернандіньо отримав скидку від Луїса Адріано та пострілом у дотик змусив Безотосного капітулювати. На 59-й хвилині власний гольовий актив поповнив Мхітарян, який вдало скористався прострілом з правого флангу у виконанні Срни. Розгром «Чорноморця» через 15 хвилин довершив Луїс Адріано.

"Шахтар": Пятов, Срна, Ракицький, Кривцов, Рац (Соболь, 69), Гречішкин, Фернандіньо, Едуардо (Тейшейра, 62), Мхітарян, Тайсон, Луїс Адріано (Майкон, 76)

"Чорноморець": Безотосний, Зубейко, Бергер, Фонтанельо, Кутас, Бобко, К. Ковальчук (Старгородський, 64), Лео Матос, Рієра (Шацьких, 46), Джедже, Бурдужан (Діденко, 82)

Голи: Фернандіньо (42), Мхітарян (59), Луїс Адріано (73)

Попередження: Срна (23), Ракицький (55) - Джедже (70)

«Динамо» (Київ) − «Ворскла» (Полтава) − 1:0

Київське «Динамо» у другому матчі поспіль здобуло перемогу над суперником, зберігши власні ворота недоторканими. Після виїзної перемоги над «Волинню» у Києві динамівці зламали опір непоступливої полтавської «Ворскли».

Єдиний гол було забито вже у дебюті матчу: захисник господарів Віда скористався помилкою голкіпера Долганського на виході під час подачі з кутового та переправив «плямистого» у сітку воріт.

У другому таймі більше шансів забити гол мала «Ворскла», але «Динамо» вдалося з мінімальним гандикапом переграти суперника на власному полі.

"Динамо": Коваль, Хачеріді, Віда, Селін, Сілва, Аруна (Кранчар, 66), Гармаш, Мехмеді (Гусєв, 78), Безус (Велозу, 57), Ярмоленко, Ідейє

"Ворскла": Долганський, Ткачук, Даллку, Ребенок, Пердута, Маркоскі, Чеснаков, Куценко (Сапай, 55), Кривошеєнко, Громов (Кунєв, 86), Будник (Силюк, 75)

Гол: Віда (5)

Результати інших матчів 21-го туру

"Металург" (Запоріжжя) - "Карпати" (Львів) - 1:1

"Зоря" (Луганськ) - "Волинь" (Луцьк) - 3:1

"Таврія" (Сімферополь) - "Металург" (Донецьк) - 4:3

"Іллічівець" (Маріуполь) - "Арсенал" (Київ) - 2:1

Loading...