«Шахтар» вилетів із Ліги чемпіонів

«Шахтар» вилетів із Ліги чемпіонів

Україна втратила свого останнього представника в єврокубках. Слідом за "Дніпром", "Металістом" та "Динамо" виступи в європейських кубкових турнірах припинив "Шахтар".

Джерело: Відомості

Україна втратила свого останнього представника в єврокубках. Слідом за "Дніпром", "Металістом" та "Динамо" виступи в європейських кубкових турнірах припинив "Шахтар". У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "гірники" поступилися у гостях дортмундській "Боруссії" - 0:3.

Результативна нічия в першому матчі команд, що відбувся 13 лютого в Донецьку (2:2), змушувала "гірників" зробити ставку на атаку. Проте перші півгодини матчу пройшли в позиційній боротьбі, за невеликої переваги "Боруссії". Фатальною для "гірників" стала 31-а хвилина зустрічі, коли після розіграшу кутового Сантана, вигравши дуель у Ракицького, влучно пробив головою, й рахунок став 1:0 на користь німецької команди.

Через шість хвилин становище "Шахтаря" стало критичним. Після прострілу з флангу Левандовські, Гьотце ударом в один дотик спрямував другий м’яч у сітку воріт Пятова.

Другий тайм розпочався з атак "гірників", на вістрі яких двічі опинявся Дуглас Коста, який замінив Тайсона. У першому випадку у бразильського півзахисника "гірників" не вийшов удар, у другому - м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Як потрібно реалізовувати небезпечні моменти "Боруссія" продемонструвала на 59-й хвилині. Помилився Андрій Пятов, який не зумів втримати м’яч після удару Гюндогана, й Якубу Блащиковські, що першим устиг на добивання, залишалося лише переправити "кулю" у ворота − 3:0 на користь господарів.

У час, що залишався до закінчення зустрічі, обидві команди мали нагоди змінити рахунок на табло, проте голкіпери діяли надійно.

Ліга чемпіонов

1/8 фіналу. Матч-відповідь

"Боруссія" (Дортмунд, Німеччина) − "Шахтар" (Донецьк, Україна) − 3:0

Голи: Сантана (31), Гьотце (37), Блащиковські (59)

"Боруссія": Вайденфеллер - Піщек, Суботіч, Сантана, Шмельцер, Бендер (Кель, 46), Гюндоган (Шахін, 82), Блащиковські, Гьотце, Ройс (Гросскройц, 70), Левандовські

"Шахтар": Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Хюбшман (Степаненко, 82), Фернандіньо, Тейшейра, Мхітарян, Тайсон (Дуглас Коста, 46), Луїс Адріано.

Loading...