Всі три українські клуби вибули з Ліги Європи

Всі три українські клуби вибули з Ліги Європи

Всі три українські клуби припинили свої виступи в Лізі Європи на стадії 1/16 фіналу. "Металіст" на власному полі поступився "Ньюкаслу", "Дніпро" вдома зіграв унічию з "Базелем", а "Динамо" у Франції програло "Бордо".

Джерело: Відомості

Всі три українські клуби припинили свої виступи в Лізі Європи на стадії 1/16 фіналу. "Металіст" на власному полі поступився "Ньюкаслу", "Дніпро" вдома зіграв унічию з "Базелем", а "Динамо" у Франції програло "Бордо".

"Дніпро" (Дніпропетровськ, Україна) - "Базель" (Швейцарія) - 1:1

Голи: Селезньов (76, з пенальті) - Шер (81, з пенальті)

Перший матч − 0:2

2 голи, 2 червоні та 6 жовтих карток − такий підсумок матчу "Дніпро" - "Базель". На жаль, команда Хуанде Рамоса не змогла взяти реванш у швейцарського клубу за поразку тижневої давнини і припинила свої виступи в єврокубках.

Основні ж події матчу відбулись у другому таймі. Вже на 63-й хвилині дніпряни залишилися в меншості − в боротьбі за м’яч Калініч, що вийшов на поле замість Матеуса, відмахнувся від Шера й отримав від арбітра червону картку. Проте це не зламало господарів і вже на 75-й хвилині вони отримали реальний шанс на продовження боротьби. В штрафному майданчику гостей м’яч потрапив в руку Фрая - пенальті для "Дніпра", який вдало реалізував Селезньов, та червона картка гравцю "Базеля".

Проте всі сподівання "Дніпра" на вдале завершення матчу були зруйновані вже через 6 хвилин: зіткнення Зозулі та Штокера в штрафному майданчику господарів призвело до пенальті у ворота дніпрян. 1:1 − і за підсумками двох матчів "Дніпро" залишає Лігу Європи.

"Металіст" (Харків, Україна) - "Ньюкасл" (Ньюкасл, Англія) - 0:1

Гол: Амеобі (64, з пенальті)

Перший матч − 0:0

Прикра помилка досвідченого захисника харків’ян Папи Гуйє коштувала команді Маркевича місця в 1/8 фіналу. В першому таймі матчу в Харкові обидві команди діяли досить обережно, хоча незначною перевагою володів "Ньюкасл". До перерви команди обмінялися лише кількома небезпечними моментами. Спочатку Крістальдо, пробиваючи головою, не влучив у ворота з кількох метрів. А згодом Сіссе, опинившись на ударній позиції, не зумів переграти Горяїнова.

Початок другої половини зустрічі був за англійцями. Ледь не покарав "Металіст" Марво, який, скориставшись помилкою Торреса, виходи віч-на-віч із Горяїновим. А згодом прикрої помилки припустився Папа Гуйє. Захисник "Металіста" необережно відав пас назад своєму голкіперу, м’яч перехопив Сіссоко, а Горяїнову нічого не залишалося, як порушити правила. Пенальті чітко реалізував Амеобі.

"Бордо" (Бордо, Франція) − "Динамо" (Київ, Україна) -1:0

Гол: Діабате (41)

Перший матч − 1:1

Останнім з українських клубів із Лігою Європи попрощалося київське "Динамо". Виїзний матч проти "Бордо" пройшов за тим же сценарієм, що і поєдинок тижневої давнини в столиці України. "Динамо" знову мало безліч моментів, які, на жаль, не зуміло реалізувати.

На 41-й хвилині "Бордо" після розіграшу кутового відкрив рахунок у матчі. Діабате скористався серією рикошетів та з близької відстані відправив м’яч у ближній кут воріт Максима Коваля.

У другому таймі "Динамо" продовжувало володіти перевагою, але не зуміло втілити її в голи. Змарнували шанси бодай зрівняти рахунок та перевести гру в овертайм Аруна та Ідейє. Активно діяв Ярмоленко, котрий мав як мінімум ще три можливості відзначитися. Але вкотре киян підвела реалізація.

Loading...