Олімпійські чемпіони з боротьби відмовляються від медалей на знак протесту

Олімпійські чемпіони з боротьби відмовляються від медалей на знак протесту
Валентин Йорданов

Олімпійський чемпіон Ігор-1996 в Атланті з вільної боротьби Валентин Йорданов, який очолює Федерацію боротьби Болгарії, вирішив повернути свою золоту медаль Міжнародному олімпійському комітету (МОК).

Джерело: Відомості

Олімпійський чемпіон Ігор-1996 в Атланті з вільної боротьби Валентин Йорданов, який очолює Федерацію боротьби Болгарії, вирішив повернути свою золоту медаль Міжнародному олімпійському комітету (МОК) на знак протесту проти виключення боротьби з програми Олімпіад. Про це пише болгарське видання «Бліц».

На прес-конференції в Софії 53-річний Йорданов сказав, що він поверне медаль президенту МОК Жаку Рогге. Йорданова підтримали дворазовий олімпійський чемпіон із боротьби класичного стилю Армен Назарян і Серафим Барзаков, який виграв срібну медаль на Олімпійських іграх 2000 року в Сіднеї. Вони додали, що на знак протесту проти рішення МОК вони готові оголосити голодування.

Виключити боротьбу з олімпійської програми ігор 2020 року 12 лютого рекомендував виконком МОК. Боротьба не включена в «основний» список видів програми Олімпіади-2020 і буде претендувати на включення в програму в якості «додаткового» виду спорту. Конкурентами боротьби за місце в олімпійській програмі є бейсбол / софтбол, карате, роллер-спорт, спортивне скелелазіння, сквош, вейкбординг та ушу.

Остаточне рішення з приводу програми Ігор-2020 буде прийнято на сесії МОК у Буенос-Айресі у вересні 2013 року.

Loading...