Ліга Європи: українські клуби без перемог

Ліга Європи: українські клуби без перемог

У четвер, 14 лютого, відбулися матчі 1/16 Ліги Європи. На жаль, жоден із трьох українських клубів не зміг здобути перемоги.

Джерело: Відомості

У четвер, 14 лютого, відбулися матчі 1/16 Ліги Європи. На жаль, жоден із трьох українських клубів не зміг здобути перемоги. 

"Динамо" (Київ, Україна) − "Бордо" (Франція) − 1:1

Голи: Аруна (20) - Обраньяк (24)

"Динамо" першим з українських клубів розпочало виступити в Лізі Європи. На НСК "Олімпійський" кияни приймали "Бордо". Підопічні Олега Блохіна матч розпочали дуже активно, відразу захопивши територіальну перевагу. Перший небезпечний момент кияни створили вже на 8-й хвилині - на удар Кранчара з 20-ти метрів зреагував воротар "Бордо". На 20-й хвилині "Динамо" вдалося пробити оборону французів: після навісу Тайво м’яч у сітку відправив Лукман Аруна. Прикро, але перевагою в рахунку кияни володіли лише три хвилини. Це Обраньяк метрів з 25 влучно поцілив в дальній кут − 1:1.

До завершення першого тайму "Динамо" створило кілька гарних нагод забити, але Ярмоленко двічі не влучив в порожні ворота, а потужний удар Аруни прийняла на себе поперечина воріт.

Велику кількість моментів втратили кияни і в другій половині зустрічі. Найкращий шанс був у Олега Гусєва, але після його удару з 11-метрової позначки м’яч влучив у поперечину. Фактично це був останній момент киян. Фінальний свисток арбітра зафіксував нічию 1:1.

"Базель" (Швейцарія) - "Дніпро" (Дніпропетровськ, Україна) - 2:0

Голи: Штокер (23), Штреллер (68).

Дніпропетровський "Дніпро" невдало провів перший офіційний матч у 2013 році, не забивши у засніженій Швейцарії в матчі з "Базелем" жодного м’яча. Команда Рамоса поступилася 0:2, значно погіршивши свої шанси на вихід до наступного раунду Ліги Європи.

"Дніпро" вперше пропустив на 23-й хвилині: атака з участю Штреллера, Кабрала та Штокера завершилася влучним ударом останнього по воротам Лаштувки. В другому таймі погодні умови у Базелі лише погіршилися. Стадіон "Сент-Якоб Парк" практично повністю засипало снігом, через що "Дніпру" було вкрай важко продемонструвати власні козири комбінаційної гри.

А "Базелю" вдалося вдруге відзначитися у воротах Лаштувки. В середині другого тайму господарям поля допоміг "стандарт" біля воріт "Дніпра". А Штреллеру вдалося замкнути навісну передачу на ближній стійці.

"Ньюкасл" (Англія) - "Металіст" (Харків, Україна) - 0:0

Зі щитом повертається з Туманного Альбіону харківський "Металіст". Підопічні Мирона Маркевича зуміли відстояти нульову нічию в матчі з "Ньюкаслом".

Стартові хвилини матчу пройшли без моментів та особливих загострень з боку обох команд. Перший небезпечний удар завдали "сороки" на 17-й хвилині, коли Обертан з-за меж штрафного майданчика пробив поруч зі стійкою воріт.

Харків’яни відповіли своїм моментом, але Сосі не вдалося точно пробити по воротам. На 23-й хвилині господарі забили гол у ворота Горяїнова, але арбітр на лінії зафіксував положення поза грою у нападника "сорок". Останні хвилини першого тайму пройшли за переваги господарів, проте Горяїнов діяв надійно.

У другій половині зустрічі англійці збільшили тиск на ворота "Металіста", котрий намагався відповідати небезпечними контратаками. На 70-й хвилині матчу Горяїнову знову довелося рятувати команду від дуже небезпечного удару у виконанні Сіссе. Через чотири хвилини форвард "сорок" таки відправив м’яч у ворота, але лайнсмен знову зафіксував офсайд. Востаннє Горяїнов врятував "Металіст" на третій компенсованій хвилині, зреагувавши на удар все того ж Сіссе головою майже впритул.

Матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи відбудуться 21 лютого.
 

Loading...