Три українські клуби сьогодні зіграють у 1/16 фіналу Ліги Європи

Сьогодні, 14 лютого, три українські клуби стартують у 1/16 фіналу Ліги Європи.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 14 лютого, три українські клуби стартують у 1/16 фіналу Ліги Європи. Київське "Динамо" удома зіграє з "Бордо", а "Дніпро" та "Металіст" спробують досягти вдалих результатів у виїзних матчах із "Базелем" та "Ньюкаслом".

"Динамо" (Київ) − "Бордо" (Франція)

"Динамо" о 20:00 на НСК "Олімпійський" прийматиме французький "Бордо". Команда Олега Блохіна почала єврокубковий сезон у Лізі чемпіонів. Після того як динамівці потрапили до одного квартету з "ПСЖ", загребським "Динамо" та "Порту", більшість вболівальників сподівалися на подальший вихід киян із групи. Але команда посіла третє місце і потрапила до 1/16 Ліги Європи.

"Бордо" ж розпочинав свій шлях у другому за престижністю європейському клубному турнірі. Команда отримала в суперники "Ньюкасл", "Брюгге" та "Марітіму". Набравши 13 очок, "жирондинці" посіли перше місце в своєму квартеті.

Сьогоднішній матч - перша зустріч між клубами , "Бордо" у своїй історії зустрічався лише з одною українською командою − "Дніпром", двічі лишивши дніпропетровський клуб за бортом єврокубкових турнірів.  

"Базель" (Швейцарія) − "Дніпро" (Дніпропетровськ)

Швейцарський "Базель" о 22:00 на стадіоні "Сент-Якоб Парк" прийматиме дніпропетровський "Дніпро" . Після зимового міжсезоння "Базель" встиг провести лише один офіційний матч. Команда Хуанде Рамоса вперше з 2005 року пробилася до єврокубкової весни. "Базель" до цього часу не зміг взяти жодного очка у протистоянні з українськими командами. 

"Ньюкасл" (Англія) − "Металіст" (Харків, Україна)

На стадіоні "Сент-Джеймс Парк" "Ньюкасл" прийматиме харківський "Металіст". "Ньюкасл" зараз переживає не кращі часи у англійській Прем’єр-лізі, займає 16 сходинку в турнірній таблиці, та, швидше за все, всі сили спрямує на збереження прописки в елітному англійському дивізіоні.

"Металіст" у своїй історії грав із англійськими командами лише одного разу, поступившись у Кубку УЄФА "Евертону" за сумою двох поєдинків - 3:4. "Ньюкасл" чотири рази зустрічався з "Динамо" та має у своєму активі дві перемоги , нічию і поразку.

Loading...