«Боруссія» зазнала серйозних втрат перед матчем із «Шахтарем»

«Боруссія» зазнала серйозних втрат перед матчем із «Шахтарем»

Сьогодні, 13 лютого, Ліга чемпіонів повертається до України - донецький "Шахтар" на "Донбас Арені" у рамках 1/8 фіналу турніру зіграє з дортмундською "Боруссією".

Джерело: Відомості

Сьогодні, 13 лютого, Ліга чемпіонів повертається до України - донецький "Шахтар" на "Донбас Арені" у рамках 1/8 фіналу турніру зіграє з дортмундською "Боруссією".

Команда Мірчі Луческу лише вдруге в історії пробилася до плей-офф найпрестижнішого клубного європейського турніру. Два роки тому "гірники" зайняли перше місце у групі "H", подолавши опір лондонського "Арсеналу", португальської "Браги" та сербського "Партизана". Суперником "Шахтаря" у 1/8 фіналу стала "Рома", з якою український клуб не зазнав жодних проблем, перегравши римлян у двох матчах − 3:2 і 3:0. Лише у чвертьфіналі чемпіон України не впорався з натиском іспанської "Барселони", яка згодом і виграла турнір.

Два роки потому "Шахтар" знову представлений у когорті 16 найсильніших клубів Європи. Цього разу "гірники" гідно протистояли у груповому турнірі лондонському "Челсі", який склав повноваження переможця Ліги чемпіонів, туринському "Ювентусу" та датському "Норшеллану". Донеччани до останнього туру були лідерами квартету "E", але єдина поразка вдома від "Ювентуса" коштувала "гірникам" першої сходинки підсумкової турнірної таблиці цьогорічного розіграшу.

Таким чином, зайнявши друге місце, "Шахтар" під час жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів міг отримати у суперники будь-яку команду, що стала переможцем своєї групи − "Шальке", "Баварію", "Манчестер Юнайтед", "ПСЖ", "Малагу", добре знайому "гірникам" "Барселону" та "Боруссію", яка зрештою і "випала" українському клубу.

"Шахтар" і "Боруссія" зустрічались двічі у матчах Ліги чемпіонів. Майже 12 років тому у третьому відбірному раунді турніру "Боруссія" перемогла "гірників" із рахунком 5:1 за сумою двох матчів. У першому поєдинку, який пройшов у Донецьку, німці виграли - 2:0. В матчі-відповіді знову сильнішою була "Боруссія" - 3:1.

На донецькому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між "Шахтарем" і "Боруссією" буде працювати англійська бригада арбітрів на чолі з Ховардом Уеббом. Цей авторитетний рефері раніше працював на двох матчах "гірників" у Лізі чемпіонів.

"Шахтар" перед сьогоднішнім матчем зазнав двох втрат: Кучер дискваліфікований через перебір жовтих карток, через травму з "Боруссією" не зіграє захисник Ілсіньо, а інший бразилець - Вілліан - у міжсезоння залишив Донецьк і за 35 мл.н євро перейшов до махачкалінського "Анжи".

У "Боруссії" травмованих більше, оскільки німецька першість, на відміну від української, вже знаходиться у розпалі. Команді Юргена Клоппа не допоможуть у Донецьку Гюндоган, Гроскройц, Овомойєла. Під питанням виходу на поле також знаходяться провідні захисники клубу − Суботіч та Шмельцер.

Нагадаємо, матч відбудеться сьогодні, 13 лютого, на "Донбас-Арені". Початок - о 21:45. Повторний поєдинок команди зіграють 5 березня у Дортмунді.

Loading...