Євробаскет-2015 пройде у шести українських містах

Євробаскет-2015 пройде у шести українських містах

Чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 році пройде в Харкові, Одесі, Львові, Києві, Дніпропетровську та Донецьку. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 році пройде в Харкові, Одесі, Львові, Києві, Дніпропетровську та Донецьку. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час засідання координаційного комітету з підготовки і проведення в Україні чемпіонату.

«Необхідно продовжити модернізацію інфраструктури міст, які будуть приймати чемпіонат. Відповідно до програми проведення, він буде проходити в Харкові, Одесі, Львові й Києві. Це груповий етап змагання. У Дніпропетровську, Донецьку та Києві будуть півфінальні й фінальні ігри», — розповів він.

З його слів, необхідно побудувати 6 сучасних багатофункціональних арен, а також реконструювати палаци спорту в Києві й Дніпропетровську.

«Євробаскет-2015 — це реальна можливість створити нові універсальні комплекси, які трансформуються та у які можуть проходити змагання понад 100 видів спорту, а також масштабні концерти і виставки», — зазначив він.

Крім того, зі слів Вілкула, планується побудувати 5 тренувальних баз у Дніпропетровській, Донецькій, Одеській, Харківській і Львівській областях, а також 3 тренувальні комплекси в Криму, Карпатах і Києві.

Вілкул також прогнозує, що чемпіонат відвідають понад мільйон іноземних уболівальників. Посадовець зазначив, що чемпіонат Європи із баскетболу входить до п'ятірки найбільших спортивних змагань світу і є другим у Європі.

«Баскетбольне змагання продовжить ефективне просування нашої країни у світі, популяризуватиме здоровий спосіб життя і забезпечить сучасну базу для розвитку понад 100 видів спорту», — зазначив віце-прем'єр.

У зв'язку із цим Вілкул вказав на необхідність створення комфортних умов для вболівальників.

Нагадаємо, 18 грудня 2011 року міжнародна федерація баскетбольних асоціацій (ФІБА) прийняла рішення, що чемпіонат Європи із баскетболу 2015 року серед чоловічих збірних (Євробаскет-2015) відбудеться в Україні.

Чемпіонат Європи із баскетболу — міжнародний турнір серед європейських чоловічих збірних, який проводиться раз на 2 роки під егідою ФІБА.

Loading...