Фігуристка Оксана Баюл судиться з телекомпанією за зіпсовану репутацію

Фігуристка Оксана Баюл судиться з телекомпанією за зіпсовану репутацію

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл подала позов до суду Нью-Йорка проти американської телекомпанії NBC і продюсерської компанії Disson Skating, яка займається організацією льодових шоу.

Джерело: Відомості

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл подала позов до суду Нью-Йорка проти американської телекомпанії NBC і продюсерської компанії Disson Skating, яка займається організацією льодових шоу. Як стверджує 35-річна спортсменка, ці компанії використовували її ім'я для реклами двох вистав на льоду у грудні 2011 року і в січні 2012 року, хоча сама вона згоди на це не давала і жодного контракту не підписувала.

За словами Оксани, у результаті даної реклами постраждала її репутаці. "Коли фігурист, актор або шоумен не з'являється на розважальному заході, на який його було заявлено як "зірку", це може мати згубні наслідки для його кар'єри", - наголошується у судовому позові.

На цій підставі фігуристка просить суд зобов'язати відповідачів виплатити їй 5 мільйонів доларів.

Тим часом продюсер Disson Skating Стівен Діссон розповів газеті "Нью-Йорк дейлі ньюс", що включив до програми цих шоу виступ Оксани Баюл на прохання її агента. Проте потім фігуристка, за словами Діссона, без пояснень відмовилася від участі у виставах.

Нагадаємо, на зимових Іграх у норвезькому Ліллехаммері 1994 року Оксана Баюл завоювала у жіночому одиночному катанні перше в історії України олімпійське "золото". Практично одразу після цього вона залишила любительський спорт і переїхала жити до США, де тренувала і брала участь у льодових шоу. Крім того, вона запустила власну лінію одягу для фігуристів і створила колекцію ювелірних прикрас.

Loading...