У США застрелили кращого снайпера в історії країни

У США застрелили кращого снайпера в історії країни

У США загинув відставний головний старшина морської піхоти Кріс Кайл, якого вважали кращим снайпером в американській історії.

Джерело: Відомості

У США загинув відставний головний старшина морської піхоти Кріс Кайл, якого вважали кращим снайпером в американській історії. Як повідомляє агентство Associated Press, слідство вважає, що Кайла застрелив інший ветеран - Едді Рей Рут, разом із яким покійний 2 лютого приїхав на стрільбищі в Техасі.

Руту вже пред'явлені звинувачення у вбивстві 38-річного Кайла і третього учасника поїздки на стрільбище - 35-річного Чеда Літтлфілда. За даними слідства, увечері в суботу Рут застрелив обох своїх жертв із напівавтоматичного пістолета, який пізніше знайшли у нього вдома, і зник із місця злочину.

Мотиви вбивці поки не визначені; імовірно, на злочин його міг штовхнути посттравматичний стресовий розлад, викликаний його участю в іракській кампанії. За словами знайомого обох загиблих, Кайл і Літтлфілд взяли 25-річного Рута на стрільбище, щоб підтримати його.

Кріс Кайл вважався снайпером-рекордсменом: тільки за офіційно підтвердженим даними, під час іракської війни він застрелив 160 людей. Зі служби він звільнився у 2009 році, після чого працював у сфері приватної охоронної діяльності та підготовки персоналу силових відомств. Крім того, Кайл допомагав іншим американським ветеранам адаптуватися до мирного життя. У 2012 році вийшла в світ книга Кайла під назвою «Американський снайпер», яка стала бестселером.

Loading...