Російська віце-чемпіонка Європи з біатлону виступатиме за збірну України

Російська віце-чемпіонка Європи з біатлону виступатиме за збірну України

Тренер 25-річної російської біатлоністки Марії Панфілової заявив, що його підопічна виступатиме за українську збірну.

Джерело: Відомості

Тренер 25-річної російської біатлоністки Марії Панфілової Леонід Гур’єв заявив, що його підопічна виступатиме за українську збірну. «Здогадувався, що Маша хоче виступати в іншій країні. І зараз дізнався, що 15 січня вона пройшла співбесіду в Україні, - повідомив Гур’єв. - Вже на найближчому чемпіонаті Європи вона буде заявлена ​​за Україну. Їм саме потрібна людина для естафети».

«Вона, виявляється, давно вирішила змінити громадянство. Так і сказала би прямо. А так виходить, її кличуть в збірну Росії на Кубок IBU, а вона каже: «Вибачте, не можу. Сім’я, дитина». Кар’єру завершувати хотіла. А виходить, все інакше», - підкреслив тренер.

Зазначимо, що відповідно до Олімпійської хартії віце-чемпіонка Європи Марія Панфілова зможе виступати за будь-яку збірну світу на Олімпіаді через рік - правила дозволяють виступати за іншу країну через три роки після останнього офіційного старту за збірну своєї країни. Але на всіх інших стартах - чемпіонатах та етапах Кубка світу - Панфілова уже може представляти нову країну.

Марія Панфілова - не перша російська біатлоністка, яка прийняла українське громадянство. Так, наприкінці 2010 року до збірної України приєдналася дворазова чемпіонка світу з літнього біатлону Наталія Бурдига.

Loading...