Найкращим хокеїстом України став форвард «Філадельфії Флаерз» Руслан Федотенко

Найкращим хокеїстом України став форвард «Філадельфії Флаерз» Руслан Федотенко

Форвард «Філадельфії Флаерз» Руслан Федотенко визнаний найкращим хокеїстом України в 2012 році.

Джерело: Відомості

Форвард «Філадельфії Флаерз» Руслан Федотенко визнаний найкращим хокеїстом України в 2012 році. Як повідомляє офіційний сайт Федерації хокею України, в опитуванні взяли участь тренери вітчизняних хокейний клубів, провідні українські арбітри, фахівці хокею і спортивні журналісти.

За Федотенка свої голоси віддали 44 респондента і в підсумку форвард збірної України отримав 105 балів.

Після завершення сезону в НХЛ, в якому хокеїст разом з його тодішнім клубом «Нью-Йорк Рейнджерс» вийшов у півфінал Кубка Стенлі, українець на час локауту поїхав на батьківщину, де захищав кольори ХК «Донбас» в матчах чемпіонату КХЛ (33 матчі, 8 шайб, 10 результативних передач, 18 очок і 22 хвилини штрафу). Також Федотенко зробив свій внесок у перемогу національної збірної команди України на київському етапі передкваліфікаційного олімпійського турніру (3 матчі, 2 шайби, 3 результативні передачі, 5 очок), надівши форму української збірної вперше за останні 10 років.

Другу позицію за підсумками опитування зайняв форвард «Вінніпег Джетс» Олексій Понікаровський. У минулому сезоні форвард разом з «Нью-Джерсі Девілз» вийшов у фінал Кубка Стенлі, а на час локауту в НХЛ виступав у складі «Донбасу» (32 матчі, 5 шайб, 13 результативних передач, 18 очок і 16 хвилин штрафу).

Також Понікаровський допоміг національній збірній потрапити у фінал олімпійської кваліфікації (3 матчі, 2 шайби, 3 результативні передачі, 5 очок). Свої голоси за Понікаровського віддали 29 респондентів (10 перших місць, 14 других і 5 третіх). У підсумку 32-річний нападник отримав 63 бали.

А «бронза» дісталася партнеру Федотенка і Понікаровського по ланці як у «Донбасі», так і в збірній — Сергію Варламову.

За найрезультативнішого гравця національної збірної на передкваліфікаціонному олімпійському турнірі (3 матчі, 3 шайби, 3 результативні передачі, 6 очок) свої голоси віддали 32 респонденти (6 перших місць, 8 других і 18 третіх). У підсумку Варламов отримав 52 бали.

Тільки на 2 пункти відстав від Варламова ще один представник України в КХЛ Костянтин Касянчук. За 33-річного форварда московського «Динамо» проголосували 25 респондентів (8 перших місць, 9 других і 8 третіх). Всього 33-річний нападник отримав 50 балів.

Замкнув п’ятірку кращих захисник «Беркута» Олександр Побєдоносцев. За найкращого захисника чемпіонату світу в I Дивізіоні групи А проголосувало 13 респондентів (5 перших місць, 4 других і 4 третіх), які дозволили отримати 31-річному захисникові 27 балів. 

Loading...