ФІФА: Проведення чемпіонату СНД неможливе

ФІФА: Проведення чемпіонату СНД неможливе
Йозеф Блаттер, ФІФА

Про це в ході прес-конференції в Санкт-Петербурзі заявив президент ФІФА Йозеф Блаттер.

Джерело: Відомості

Про це в ході прес-конференції в Санкт-Петербурзі заявив президент ФІФА Йозеф Блаттер, передають «Коментарі». За його словами, глава РФС Микола Толстих має зробити все, щоб зберегти чемпіонат Росії.

«ФІФА — це організація зі структурою піраміди, в якій важливу роль відіграють клуби. Клуби повинні організовувати клубні змагання, але всередині національних федерацій, це політика ФІФА і всієї світової футбольної родини», — зазначив Блаттер.

«Ми ніколи не будемо переглядати межі національних ліг. Створення ліги СНД неможливе, це йде врозріз з принципами ФІФА, а такого не буде», — підкреслив президент ФІФА.

Разом з тим Блаттер відзначив, що можливість організовувати клубні турніри поза національних федерацій мають тільки Конфедерації — члени ФІФА.

«У ФІФА є конфедерації. Наприклад, Океанія, або КОМНЕБОЛ (Північна Америка), УЄФА. Коли конфедерації були створені, ФІФА віддала можливість конфедераціям організовувати турніри всередині своїх територій. Найстаріший турнір — Кубок Лібертадорес, в Європі — Ліга чемпіонів, Ліга Європи, є африканська і азіатська Ліги чемпіонів», — пояснив Блаттер.

Нагадаємо, наприкінці грудня в Росії був створений оргкомітет чемпіонату СНД, який очолив Валерій Газзаєв. Як виявилося, українська сторона дізналася про це з преси.

Разом з тим Газзаєв заявив, що найближчим часом оргкомітет надішле всім зацікавленим клубам і федераціям Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії та інших країн офіційні запрошення взяти участь у спільній роботі з організації об’єднаного чемпіонату.

Loading...