Ленс Армстронг на весь світ зізнався у вживанні допінгу

Ленс Армстронг на весь світ зізнався у вживанні допінгу

Велогонщик Ленс Армстронг зізнався, що вживав допінг під час усіх семи велобагатоденок «Тур де Франс», які він вигравав з 1999 по 2005 рік.

Джерело: Відомості

Велогонщик Ленс Армстронг зізнався, що вживав допінг під час усіх семи велобагатоденок «Тур де Франс», які він вигравав з 1999 по 2005 рік, передає «Лента».

Про це спортсмен розповів в інтерв’ю американській телеведучій Опрі Вінфрі, перша частина якого вийшла в ефір напередодні о 21:00 за східним американським часом (04:00 18 січня за Києвом) на телеканалі OWN.

Зокрема, Армстронг розповів, що вживав, серед іншого, тестостерон, кортизон і гормон росту людини.

Відповідаючи на запитання ведучої, велогонщик зізнався, що вживаючи допінг не відчував докорів сумління. За його словами, він розглядав допінг як додаткову перевагу в боротьбі з суперниками.

Разом з тим, Армстронг розповів, що проведе залишок життя, намагаючись повернути довіру людей.

Нагадаємо, запис інтерв’ю велогонщика з Опрою Вінфрі пройшов 14 січня. Тоді ж з’явилася інформація, що в ході проведеної розмови Армстронг зізнався у вживанні допінгу. Після цього Опра заявила, що Армстронг не був настільки відвертий у інтерв’ю, як вона того очікувала, коли мова зайшла про допінговий скандал. Тим не менш, за її словами, він дав ті відповіді, на які чекали у всьому світі.

Велогонщика викрили у використанні заборонених препаратів в ході розслідування, проведеного Антидопінговим агентством США (USADA) в 2012 році. За його результатами Армстронга позбавили всіх його титулів, зароблених з 1998 року, в тому числі звання семиразового переможця «Тур де Франс». Крім того, спортсмен отримав довічну дискваліфікацію.

Loading...