Ярославський відмовився бути президентом та інвестором ФК «Металіст»

Ярославський відмовився бути президентом та інвестором ФК «Металіст»

Олександр Ярославський склав із себе повноваження президента футбольного клубу «Металіст». Про це повідомляє офіційний сайт ФК «Металіст».

Джерело: Відомості

Олександр Ярославський склав із себе повноваження президента футбольного клубу «Металіст». Про це повідомляє офіційний сайт ФК «Металіст».

«Шановні вболівальники, дорогі друзі, я звертаюся до вас, щоб повідомити про зміни в системі управління ФК Металіст. З 24 грудня 2012 року я складаю з себе повноваження президента клубу і передаю зобов’язання щодо його фінансування іншому інвесторові. Сім років тому, коли я зайнявся Металістом, у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії – болото і нетрі. Команда вилетіла з вищого дивізіону в першу лігу, більше 20 років не з’являлася на єврокубковій арені", - нагадує у зверненні Ярославський.

"Ми стартували з 173-го місця в клубному рейтингу УЄФА, а нині стабільно входимо до числа 30 кращих клубів Європи. За останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. З 2007 року Металіст виступає в єврокубках. Спочатку Кубок УЄФА, потім Ліга Європи: перемоги над Баєром, Сошо, Аустрією, Спортингом, Сампдорією, Дебреценом, Бешикташем, Галатасараєм, Олімпіакосом. Цього сезону – «гол сторіччя» у виконанні Тайсона, і, як результат, – нападник Металіста у символічній збірній УЄФА", - звернув увагу на здобутки клубу екс-президент.

"Крім того, у клубу тепер є база такого рівня, що, на думку футбольних експертів, можна порівняти з інфраструктурою Барселони або Баварії. І Харкову більше не треба віддавати свої юні футбольні таланти в інші клуби – тисячі хлопців мають можливість займатися в академії Металіста. На домашніх матчах команду підтримують повні трибуни. А завдяки Євро-2012 харківські вболівальники змогли побачити в рідному місті гру найсильніших збірних Європи і найяскравіших футбольних зірок. За сім років я інвестував понад 570 млн. доларів у розвиток ФК Металіст і підготовку Харкова до Євро-2012, вкладаючи у все, що я робив, не тільки гроші, але й частину свого серця і своєї душі. Але є єдина (вона ж головна) причина, через яку я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив", - наголосив Ярославський.

"Тому, йдучи, я не кидаю Металіст напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний фактор і при цьому зберігається джерело фінансування клубу. Я дякую всім, кому дорогий Металіст, за спільну роботу і підтримку. Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим уболівальником і патріотом Харкова», - підсумував Олександр Ярославський.

Loading...