Швед Ерікссон готовий очолити національну збірну України

Швед Ерікссон готовий очолити національну збірну України

Офіційний представник Свена-Йорана Ерікссона Карлос Карвальо розповів про шанси свого підопічного очолити збірну України.

Джерело: Відомості

Офіційний представник Свена-Йорана Ерікссона Карлос Карвальо розповів про шанси свого підопічного очолити збірну України, передають «Коментарі».

«Ми вже контактували з представниками Федерації футболу України, — розповів агент. — У Ерікссона є бажання очолити національну збірну України і спробувати вивести їх на чемпіонат світу 2014 року, який відбудеться в Бразилії. Наразі ми знаходимося в стадії активних переговорів. Зізнаюся, що поки умови, запропоновані ФФУ, не відповідають нашим очікуванням. Будемо шукати компроміс».

Ерікссон почав тренерську діяльність в 1976 році. За цей час фахівець встиг попрацювати з дев’ятьма клубами і трьома національними збірними. Найбільших успіхів швед домігся на посаді головного тренера лісабонської «Бенфіки» (три чемпіонські титули, кубок і суперкубок Португалії) і римського «Лаціо» (чемпіонство і два Кубка Італії). З 2001 по 2006 рік Ерікссон очолював збірну Англії, з якою двічі дійшов до чвертьфіналу двох чемпіонатів світу (2002, 2006) та до чвертьфіналу чемпіонату Європи (2004). Останнім місцем роботи титулованого шведа став англійський «Лестер», де він затримався всього на півроку.

Нагадаємо, що на виконкомі ФФУ було оголошено про розширений список з 30 кандидатів. За словами віце-президента Федерації футболу України Анатолія Попова, у цьому списку однакова кількість зарубіжних і вітчизняних фахівців. Попов не став приховувати, що в списку фігурує Свен-Йоран Ерікссон.

Нагадаємо, що раніше від поста наставника національної збірної України відмовилися володар «Золотого м’яча» 2004 року Андрій Шевченко і англійський фахівець Харрі Реднапп.

Loading...