За бій з Вахом Кличко заробить три мільйони євро

За бій з Вахом Кличко заробить три мільйони євро

Німецька газета Bild підрахувала витрати і доходи чемпіона WBA/WBO/IBF Володимира Кличка від бою з претендентом з Польщі Маріушем Вахом.

Джерело: Відомості

Німецька газета Bild підрахувала витрати і доходи чемпіона WBA/WBO/IBF Володимира Кличка від бою з претендентом з Польщі Маріушем Вахом.

Так як брати Клички є промоутерами, вони самі вибирають супротивників для добровільних захистів, самі займаються організацією вечора боксу та маркетингом, передає портал «Дело». Найбільш значима частина доходу за бій надходить у касу Кличка від телеканалу RTL, який ексклюзивно транслює їх бої з 2006 року: так, за бій з Вахом RTL заплатить Кличку три мільйони євро. Півмільйона принесе українському боксеру продаж прав на трансляцію поєдинку іншими країнами світу (бої братів Кличків дивляться у 150 країнах).

RTL фінансує спецефекти шоу (наприклад, феєрверк), а також оплачує ринг-анонсеру Майклу Бафферу його виступ (20 000 євро) плюс перельоти першим класом. Ці витрати рефінансуються RTL за рахунок продажу реклами в перервах між раундами (30-секундний ролик в цьому бою буде коштувати 125 000 євро).

Другим за значимістю джерелом доходів є спонсори. Володимир серед інших рекламує такі марки, як Warsteiner і McFit, в рік заробляючи цим близько трьох мільйонів євро. У перерахунку на кількість боїв на рік це приносить близько одного мільйона за поєдинок. За продаж квитків на вечір боксу в касу Кличка надійдуть 800 000 євро (всі 14 000 квитків продані), 200 000 принесе реклама на настилі рингу і 300 000 (Mobilat) — на боксерських трусах Володимира. Отож, загальна сума надходжень становитиме 5,8 млн. євро.

З цієї суми слід відняти такі витрати: гонорар Маріуша Ваха складе 650 000 євро. Внески боксерським федераціям полегшать касу на 400 000 євро. По 100 000 євро коштують оренда залу, вечірка після бою і тренувальний табір в Австрії. Своїй тренувальній команді Кличко заплатить близько 300 000 євро.

Загальна сума витрат складе 1,85 млн. євро. Залишок: 3,95 мільйона євро брутто. Після сплати податків і зарплат співробітникам боксеру залишиться від 2,5 до 3 мільйонів євро. 

Loading...