«Волинь» поскаржилась на вигадане пенальті Юрія Вакса у матчі з «Металургом»

«Волинь» поскаржилась на вигадане пенальті Юрія Вакса у матчі з «Металургом»

Луцька "Волинь" написала офіційну скаргу на головного арбітра матчу проти донецького "Металурга" Юрія Вакса.

Джерело: Відомості

Луцька "Волинь" написала офіційну скаргу на головного арбітра матчу проти донецького "Металурга" Юрія Вакса. Документ адресовано президенту ФФУ Анатолію Конькову, куратору системи арбітражу П'єрлуїджі Колліні, главі Комітету арбітрів ФФУ Василю Мельничуку та виконуючому обов'язки генерального директора Прем'єр-ліги Петру Іванову.

"ФК "Волинь" вирішив не залишати без уваги дії арбітра Юрій Вакса. Нагадаємо, що за рахунку 0:0 і при перевазі лучан на 79-й хвилині гри Вакс призначив вигаданий 11-метровий у ворота нашої команди за нібито порушення правил із боку захисника Яна Масло проти Алуізіо Мараєса. "Волинь" вважає це навмисним помилковим рішенням (арбітр знаходився у безпосередній близькості від учасників ігрового моменту й не міг не бачити симуляції порушення правил з боку футболіста "Металурга") і таким, що суттєво вплинуло на подальший розвиток подій і результат гри", - йдеться у скарзі.

Крім того, у Луцьку нагадують, що Вакс лише нещодавно повернувся до суддівства після тривалої дискваліфікації за грубі порушення у скандально відомому матчі "Шахтар" - "Динамо". "І вже у своєму другому після повернення матчі Прем'єр-ліги він допустив навмисну, грубу помилку, породивши новий скандал. Арбітраж цього рефері шкодить іміджу всього українського футболу, тому ФК "Волинь" вимагає від його керівників найбільш строгих дисциплінарних санкцій відносно Вакса", - підсумовує клуб.

Нагадаємо, що незважаючи на пенальті Вакса, команда Анатолія Дем'яненка змогла уникнути поразки, зрівнявши рахунок.

Керівники усіх футбольних інстанцій разом зі скаргою від ФК «Волинь» отримають відео спірного епізоду, а також його 3D-графіку.

Loading...