У Ленса Армстронга забрали сім титулів і дискваліфікували з велоспорту

У Ленса Армстронга забрали сім титулів і дискваліфікували з велоспорту

Американський велогонщик Ленс Армстронг позбавлений семи титулів переможця велобагатоденки «Тур де Франс», завойованих з 1999 по 2005 роки.

Джерело: Відомості

Американський велогонщик Ленс Армстронг позбавлений семи титулів переможця велобагатоденки «Тур де Франс», завойованих з 1999 по 2005 роки. Про це заявив президент Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Пет Маккуейд, пише The Times.

Таким чином, UCI підтримав антидопінгове агентство США (USADA), звинувативши гонщика в застосуванні допінгу, відзначає «Лента».

Армстронг буде дискваліфікований. Термін дискваліфікації спортсмена Маккуейд не назвав, але підкреслив, що американцеві «немає місця у велоспорті».

Питання про позбавлення американця призових грошей, які він виграв за кар’єру, буде вирішуватися окремо — 2 листопада на засіданні спеціального комітету. Маккуейд підкреслив, що це питання може вимагати зміни правил UCI.

Нагадаємо, раніше компанія Nike заявила, що припиняє спонсорувати семиразового переможця гонки «Тур де Франс» Ленса Армстронга. До цього повідомлялося, що в цьому році Армстронг залишає посаду глави створеного ним благодійного фонду по боротьбі з раковими захворюваннями.

USADA визнало Армстронга винним у вживанні заборонених препаратів. Велогонщик отримав довічну дискваліфікацію з позбавленням всіх титулів. Сам велогонщик неодноразово відкидав звинувачення у використанні допінгу. Однак тепер він вирішив більше не оскаржувати заяви антидопінгового агентства США. 

Loading...