Збірна України не змогла переграти Молдову

Збірна України не змогла переграти Молдову

Збірна України не зуміла перемогти у Кишиневі команду Молдови, заробивши на виїзді лише одне залікове очко.

Джерело: Відомості

Збірна України не зуміла перемогти у Кишиневі команду Молдови, заробивши на виїзді лише одне залікове очко. Тренерський штаб збірної України не став робити кардинальних змін у складі, який успішно зіграв в Англії, замінивши лише травмованих Ракицького та Коноплянку. Відтак з перших хвилин вийшли Михалик та Бутко. Останній зайняв позицію у захисті, що дало можливість Гусєву більше грати на атаку. У центрі тактичної схеми, як і у Лондоні, був трикутник півзахисників Гармаш- Ротань -Тимощук.

Три гольових шанси

З перших хвилин матчу українці більшою мірою контролювали м’яч, однак гольовий момент вдалося створити ближче до середини тайму: Гармаш з правого флангу віддав пас на ближню стійку − Зозуля пробив вище воріт, пише прес-служба ФФУ.

Через 11 хвилин «синьо-жовті» закрутили візерунок швидкої атаки, яка завершилася пасом Ротаня зліва і ударом Ярмоленка з правого кута воротарського майданчика. На жаль, точним постріл у хавбека не вийшов і м’яч пролетів повз ворота. Помилку партнера уже в наступній атаці міг виправити Зозуля, проте нападник, після чергової подачі Ротаня (цього разу зі штрафного) влучив головою у стійку, а під удар Гусєва, котрий спробував добити м’яч, героїчно кинулися молдавські захисник з воротарем.

Таким чином, створивши три стовідсоткові гольові моменти у першому таймі, гості все ж пішли на перерву за «сухої нічиєї», покладаючи свої сили й надії на другу половину гри.

Помилка арбітра

А на 64-ій хвилині помилки припустився голкіпер матчу француз Тюрпен, скасувавши чистий гол Андрія Ярмоленка. Рефері вважав. що за мить до цього було здійснено атаку на молдавського голкіпера. Телевізійний повтор красномовно показав, що Намашко сам «налетів» на Зозулю, не влучивши по м’ячу. Однак телеповтори, як відомо, не застосовуються у суддівстві, а, отже, не можуть допомогти з’ясувати істину.

Андрій Баль максимально підсилив атакувальну міць українців, випустивши один за одним трьох форвардів − Селезньова, Мілевського та Девича. Українці продовжували створювати момент за моментом, щоправда, ближче до закінчення матчу в наших діях з’явився поспіх, а він − не найкращий помічник. З «вбивчої» дистанції не зміг точно пробити Девич. За кілька хвилин він же сильно прострілював з лівого флангу, однак до м’яча не встиг Селезньов. У небезпечній близькості до воріт не вдалося приборкати м’яча Мілевському … Поміж цими моментами свій єдиний шанс у грі створили молдавани: Дєдов сильно й точно пробивав з-за меж штрафного майданчика − блискучу реакцію продемонстрував П’ятов.

Останній шанс

Нарешті, останній шанс принести перемогу на виїзді був у Тимощука: капітан потужно пробивав, прагнучи поцілити у нижній кут воріт, однак черговий героїчний кидок «на амбразуру», у виконанні молдавського оборонця, врятував господарів.

Втрачені очки

Збірна Молдови не приховувала радості після фінального свистка: їм вдалося відбитися від масованих українських атак. Для нас же цей матч приніс зовсім інші емоції: втрачено два цінних очки у боротьбі за вихід до фінальної частини чемпіонату світу. Українці мали тотальну перевагу над суперником, однак, як відомо, перемогу в футболі приносить кількість реалізованих, а не створених моментів.

Україна: 12. П’ятов, 2. Селін, 3. Хачеріді, 4. Тимощук (капітан), 6. Гармаш (16. Селезньов, 60), 8.Зозуля (20.Мілевський, 74), 9. Гусєв (22.Девич, 79), 11. Ярмоленко, 14. Ротань, 17. Михалик, 21. Бутко.

В.о. головного тренера: Андрій Баль

Молдова: 1. Намашко, 3. Головатенко, 4. Оніка, 5. Раку, 6. Епуряну (капітан). 7. Ковальчук (15. О.Пащенко, 61), 8. Гацкан, 9. Пікущак (15. Дорош, 84), 13. Булгару, 16. Суворов (10. Овсянников, 79), 20. Дєдов.

Головний тренер: Іон Карас

Концентрація на Чорногорію

Після гри в.о. головного тренера збірної Андрій Баль прокоментував хід поєдинку: «Нічого вигадувати не буду, ви всі бачили гру. Претензій у мене до наших футболістів немає, вони зробили все, що могли. М'яч ніяк не хотів влітати у ворота. Попрошу зараз хлопців, щоби вони швидше забули про осічку, оскільки попереду нас чекає ще одна вкрай важлива гра. Збірна Чорногорії - дуже хороша команда, в її складі виступають гравці провідних клубів Європи. Тож, від завтра розпочинаємо підготовку до цього поєдинку. Спершу проведемо аналіз гри у Молдові, потім переглянемо матчі збірної Чорногорії й будемо налаштовуватися на поєдинок».

Loading...