Польща і Словаччина хочуть разом приймати Олімпійські ігри у 2022 році

Польща і Словаччина хочуть разом приймати Олімпійські ігри у 2022 році

Польща і Словаччина обговорюють можливість подання спільної заявки на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році. Про це заявила прес-секретар польського міністерства спорту Катажина Коханяк.

Джерело: Відомості

Польща і Словаччина обговорюють можливість подання спільної заявки на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році. Про це в ефірі телеканалу TVN24 заявила прес-секретар польського міністерства спорту Катажина Коханяк, передають «Коментарі».

Згідно з задумом, змагання з хокею, фігурного катання, керлінгу та низки інших видів спорту пройшли б на спортивних аренах Кракова. Стрибки з трампліна, біатлон і біг можуть відбутися на гірськолижному курорті Закопане за 100 кілометрів на південь, а змагання з гірськолижних видів спорту — в районі гори Хопок в словацьких Татрах.

«У Варшаві за участю заступника міністра спорту відбулась зустріч з представниками комітету у справах молоді парламенту Словаччини, на якій попередньо обговорювалася можливість прийняти зимову Олімпіаду», — сказала Коханяк.

У Кракові вже створена ініціативна група, яка розраховує заручитися підтримкою польського уряду для реалізації цього задуму. До її складу увійшли такі люди, як глава місцевого законодавчого зібрання Марек Сова та олімпійська чемпіонка і політик Ягна Марчулайтіс.

За її словами, ідея була схвалена в коридорах влади. «Скрізь нам дали «зелене світло» для подальших робіт, а пан прем’єр-міністр очікує від нас підготовки детальних матеріалів для ради міністрів», — сказала вона.

Раніше про своє бажання поборотися за Олімпійські ігри 2022 року заявила Україна, а також норвезьке місто Осло, швейцарське Граубюнден і німецьке Мюнхен. Офіційні заявки в МОК претенденти мають подати в 2013 році. Обрання столиці зимових Олімпійських ігор-2022 відбудеться в 2015 році на сесії МОК в Куала-Лумпурі. 

Loading...