«Шахтар» збільшує відрив, а «Дніпро» виходить на друге місце

«Шахтар» збільшує відрив, а «Дніпро» виходить на друге місце

У минулі вихідні відбулись матчі 11-го туру української Прем’єр-ліги.

Джерело: Відомості

У минулі вихідні відбулись матчі 11-го туру української Прем’єр-ліги. Після вдалих виступів у Лізі чемпіонів та Лізі Європи УЄФА у неділю, 7 жовтня, в очних протистояннях зійшлись єврокубкові представники, інформує прес-служба ФФУ.

А до цього були зіграні ще 6 матчів туру. Обійшлось без несподіванок: команди, які замикають турнірну таблицю, черговий раз залишились без очок. Із результатів можна виділити хіба що поразку з великим рахунком криворізького «Кривбаса» від донецького «Металурга» − 2:6.

«Дніпро» обходить «Динамо»

Напередодні важливого матчу проти дніпропетровського «Дніпра» до лікарні потрапив головний тренер киян Олег Блохін. Тож місія готувати команду до виїзної гри з «дніпрянами» випала його асистенту − Олексію Михайличенку. Але на вимушеній відсутності наставника невдачі гостей не закінчились: вже на 12-й хвилині вдалий розіграш кутового призвів до взяття воріт Максима Коваля Євгеном Селезньовим. Після пропущеного голу «Динамо» мало кілька можливостей відзначитись, проте атаки киян так нічим і не закінчились: спочатку «Дніпро» врятувала штанга, а потім Майкл Одібе вибив м’яч з лінії воріт. А на 83-й хвилині матчу всі питання стосовно переможця зняв Матеус, який, вигравши боротьбу у Євгена Хачеріді, відправив м’яч до сітки воріт столичного клубу. Вже на доданих арбітром хвилинах гол престижу забив Мігєль Вєлозо, а фінальний свисток зафіксував перемогу «Дніпра» 2:1, який, маючи однакову кількість очок із «Динамо», через кращу різницю голів зайняв 2-е місце у турнірній таблиці.

Третя поразка «Металіста» в чемпіонаті

Після програшу «Динамо» на «Дніпро-Арені» не дозволити «гірникам» ще більше відірватись від переслідувачів міг бронзовий призер останніх шести Чемпіонатів − харківський «Металіст», який приймав «Шахтар». Гості розпочали гру в досить швидкому темпі, і вже у перші 10 хвилин матчу мали кілька можливостей вразити ворота суперника. А вже на 17-й хвилині арбітр зафіксував порушення правил проти Хюбшмана у штрафному майданчику та призначив пенальті у ворота «Металіста». Таке рішення викликало невдоволення у зазвичай спокійного Мирона Маркевича, за що арбітр показав тренеру харків’ян червону картку. Та реалізувати одинадцятиметровий донеччанм не вдалося: на удар з пенальті у виконанні Вілліана зреагував Горяінов. Цей епізод не вплинув на хід гри в цьому поєдинку. «Шахтар» продовжував гостро атакувати, що і призвело до двох голів у виконанні Мхітаряна та Ілсіньо ще в першому таймі.

Результати, зафіксовані в інших матчах туру:

«Металург» Д. − «Кривбас» − 6:2
«Зоря» − «Карпати» − 2:1
«Іллічівець» − «Чорноморець» − 2:1
«Арсенал» − «Говерла» − 2:0
«Металург» З. − «Волинь» −0:3
«Таврія» − «Ворскла» − 0:0
«Дніпро» − «Динамо» − 2:1
«Металіст» − «Шахтар» − 0:2

Турнірне становище після 11-ти турів:

1. «Шахтар» 33
2. «Дніпро» 24
3. «Динамо» 24
4. «Металіст» 18
5. «Арсенал» 18 

Loading...