Матч київського і загребського «Динамо» завершився з рахунком 2:0

Матч київського і загребського «Динамо» завершився з рахунком 2:0

З перемоги розпочав Олег Блохін тренерський шлях у найпрестижнішому європейському клубному футбольному турнірі.

Джерело: Відомості

З перемоги розпочав Олег Блохін тренерський шлях у найпрестижнішому європейському клубному футбольному турнірі. Переможеним виявилося загребське «Динамо», яке отримало в свої ворота два м'ячі, повідомляє прес-служба столичного клубу.

Обидві команди невдало стартували в груповому турнірі, поступившись у перших матчах. Наставник загребців не приховував, що стратегічною метою його команди є третє місце, і нічия в Києві його більш ніж влаштувала б. Інші амбіції були в Олега Блохіна, якому, як і його підопічним, потрібна була лише перемога. Хоча кожна з шести ігор групового раунду має своє значення, втрата очок у звітній зустрічі могла поставити хрест на надіях «біло-синіх» посісти одне з перших двох місць у групі.

З приходом нового наставника у складі динамівців не відбулося кардинальних змін. Колишнім залишився квартет захисників в особі Тайво, Хачеріді, Михалика і Данило Сильви, переважно функції руйнівника виконував Вукоєвич. З флангів атакували Ярмоленко і Гусєв, з центральної зони Велозу і Кранчар. Традиційно єдиним номінальним нападником став Ідейє.

Як у старі добрі часи, «біло-сині» зі стартового свистка організували шквал атак на ворота суперника. Вже на третій хвилині перша подача в штрафний майданчик хорватів завершилася взяттям воріт. Огнєн Вукоєвич навісив на 11-метрову позначку, Олег Гусєв виграв позицію у Домагоя Віди і головою відправив м'яч у кут воріт! Буквально в наступній атаці рахунок міг бути подвоєний, але удар Брауна Ідейє в схожій ситуації Іван Келава перевів на кутовий.

Забитий м'яч дозволив господарям спокійно контролювати хід гри, хоча підопічним Анте Чачіча вдалося організувати одну перспективну атаку. Фатош Бечірай по флангу увірвався в штрафний майданчик, обвів Олександра Шовковського, але невдало прострілив у центр, де першим на м'ячі був Тайє Тайво. Гра нігерійського захисника у цій зустрічі заслуговує окремого компліменту. Футболіст встигав справлятися зі своїми обов'язками в захисті і дуже небезпечно підключався до атак.

На 33-й хвилині Тайво відібрав м'яч у суперника в центрі поля, пройшов по лівому флангу і сильно прострілив у воротарський майданчик. Під пресингом Андрія Ярмоленка помилився Йосип Піваріч і, вибиваючи м'яч, зрізав його у власні ворота.

Надалі створених динамівцями небезпечних моментів вистачило б на кілька матчів. У площину воріт Келави, який вивів свою команду з капітанською пов'язкою, було нанесено 11 ударів, половина з яких могла призвести до взяття воріт. Браун Ідейє не зумів завдати точного удару після виходу сам на сам з воротарем, в трьох епізодах небезпечно пробивав Ярмоленко.

У другому матчі групи "Порту" переміг ПСЖ 1:0 і одноосібно очолив турнірну таблицю. Найближчі дві зустрічі динамівців з «Порту» (24 жовтня на виїзді та 6 листопада в Києві) багато в чому стануть визначальними в боротьбі за вихід у стадію плей-офф нинішньої Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів УЄФА, груповий турнір, 2 тур

3.10.2012. м. Київ, НСК «Олімпійський», 47804 глядачів

«Динамо» (Київ) - «Динамо» (Загреб) - 2:0 (2:0)

«Динамо» (Київ): 1.Шовковський (к), 33.Тайво, 34.Хачеріді, 17.Михалик, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 4.Велозу, 9.Ярмоленко (13. Мехмеді, 80), 20.Гусєв (85. Раффаель, 82), 21.Кранчар (19.Гармаш, 46), 11.Ідейе.

«Динамо» (Загреб): 30.Келава (к), 4.Шимуніч, 13.Тонел, 24.Віда, 5.Капельйо (90.Чоп, 46), 6.Адемі, 8.Ковачич, 10.Саммір (17 . Карраско, 78), 19.Піваріч, 77.Брозович, 21.Бечірай (55. Рукавіна, 58).

Голи: Гусєв (3, гольовий пас Вукоєвич), Піваріч (33, в свої ворота).

Loading...