Україна залишилась без молодіжного Євро-2013

Україна залишилась без молодіжного Євро-2013

У понеділок, 10 вересня, молодіжна збірна Україна, поступившись на виїзді збірній Швеції з рахунком 2:1, втратила шанс вийти до стадії плей-офф відбору на ЧЄ-2013,

Джерело: Відомості

 

У понеділок, 10 вересня, молодіжна збірна Україна, поступившись на виїзді збірній Швеції з рахунком 2:1, втратила шанс вийти до стадії плей-офф відбору на ЧЄ-2013, повыдомляє прес-служба ФФУ.

Турнірна ситуація у 2-й відбірковій групі молодіжного Євро-2013 склалась таким чином, що обидві збірні мали шанси зайняти перше місце. Для цього і збірній Швеції, і збірній Україні необхідна була перемога в останньому матчі. Оптимізму вболівальникам української молодіжки додавав той факт, що матч цих збірних у Києві тримісячної давнини закінчився впевненою перемогою підопічних Павла Яковенка з рахунком 6:0. Та і в останньому матчі проти збірної Мальти українці були сильнішими, розгромивши суперників із рахунком 5:1.

Вирішальний матч «жовто-сині» розпочали досить активно і вже на перших хвилинах Сергій Рибалка мав можливість відзначитись, та його дальній удар на 3-й хвилині матчу виявився невлучним. А вже на 5-й хвилині збірна Швеції вийшла вперед: вдалий розіграш кутового призвів до помилки Березовського, якою скористався Айдаревич − 1:0. А вже за 3 хвилини перевагу шведів подвоїв Ішак. Після двох пропущених голів збірна Україна почала помітно нервувати, в результаті чого могла пропустити ще кілька голів. До середини першого тайму гра стабілізувалась, обидві команди мали моменти щоб забити, але рахунок так і залишився без змін.

По перерві гра не змінилась: обидві команди обмінювались атаками, жодна з яких не призвела до серйозного загострення. І лише на 82-й хвилині Богданов, що вийшов замість Балашова, зумів скоротити відставання − 2:1. Та за 10 хвилин, що залишались до кінця матчу, наша збірна так і не спромоглася хоча б зрівняти рахунок. Фінальний свисток зафіксував перемогу шведів, які і посіли перше місце в групі, на другому опиналась збірна Словенії, а українці лише треті.

Україна: Березовський, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Люлька, Рибалка (Балашов, 39, Богданов, 64), Федотов, Шахов, Гречишкін, Коркішко, Караваєв.

Швеція: Юнссон, М. Юханссон, Янссон, Петтерссон, Альборноз, Селік, Хільємарк, Я. Юханссон, Хульт (Рогден, 78), Айдаревич (Еріксон, 46), Ішак (Крафт, 90).

Голи: Айдаревіч (5), Ішак (8), Богданов (82).

Loading...