Українські паралімпійці стали четвертими на Паралімпіаді в Лондоні і вибороли 84 медалі

Українські паралімпійці стали четвертими на Паралімпіаді в Лондоні і вибороли 84 медалі

У неділю ввечері завершилися ХIV літні Паралімпійські ігри в Лондоні. Українські спортсмени за 11 днів змагань вибороли 84 медалі, серед яких 32 золоті, 24 срібних та 28 бронзових нагород.

Джерело: Відомості

У неділю ввечері завершилися ХIV літні Паралімпійські ігри в Лондоні. Українські спортсмени за 11 днів змагань вибороли 84 медалі, серед яких 32 золоті, 24 срібних та 28 бронзових нагород. Це на 10 медалей більше, ніж у Пекіні-2008, у тому числі — на 8 золотих нагород. Про це повідомили у Національному комітеті спорту інвалідів України.

У неофіційному медальному заліку наша збірна посіла четверте місце. Кращими серед кращих стали Наталя Прологаєва (3 золотих та 1 срібна нагорода у плаванні), Максим Веракса (3 золотих та 1 бронзова нагорода у плаванні), Євген Богодайко (2 золоті та 2 срібні нагороди у плаванні), Роман Павлик (2 золоті та 2 срібні нагороди у легкій атлетиці), Юрій Царук (2 золоті нагороди у легкій атлетиці), Єгор Дементьєв (2 золоті нагороди у велоспорті) та багато-багато інших українських атлетів, які щодня виборювали для України медалі різного ґатунку.

Серед українських паралімпійців аж 22 спортсмени отримали золоті нагороди, а це, погодьтесь – достойний результат. Віриться, що кожен виступ кожного із спортсменів, котрі представляли Україну на Паралімпіаді-2012, багаторічна кропітка великої команди, яка забезпечила достойний лондонський результат буде високо оцінено нашою державою, суспільством.

А потужні виступи українських паралімпійців тут, у Лондоні, стануть запорукою для повної реалізації прав і свобод для усіх, без виключення, громадян України, у тому числі – людей з інвалідністю. 

Loading...