Українські паралімпійці вибороли вже 59 нагород і встановили нові рекорди

Українські паралімпійці вибороли вже 59 нагород і встановили нові рекорди
Вікторія Савцова виборола золоту медаль у дебютній Паралімпіалі

Восьмий день Паралімпіади приніс дев’ять медалей у скарбничку України — чотири золотих, дві срібних та три бронзових. Як повідомлялося, у ранковій сесії золоті медалі вибороли Роман Павлик і Єгор Дементьєв.

Джерело: Відомості

Восьмий день Паралімпіади приніс дев’ять медалей у скарбничку України — чотири золотих, дві срібних та три бронзових. Як повідомлялося, у ранковій сесії золоті медалі вибороли Роман Павлик і Єгор Дементьєв. Про це заявили у Національному комітеті спорту інвалідів України.

У вечірній сесії відбувся черговий тріумф українців у Акватичному центрі Лондона. Золоті медалі вибороли Вікторія Савцова на 100-метрівці брасом у категорії SВ-6 і Євген Богодайко на 100-метрівці брасом у категорії SВ-6. При цьому, Савцова встановила паралімпійський рекорд, а Богодайко — автор нового світового рекорду.

«Срібло» виборола Ганна Єлісаветська на дистанції 50 метрів на спині у категорії S-2. У цьому ж запливі Ірина Соцька виборола «бронзу».

Сергій Кліпперт фінішував третім на 100-метрівці на спині у категорії S-12.

Також наші спортсмени завоювали ще дві медалі у легкій атлетиці. Анастасія Мисник і Світлана Куделя посіли друге і трете місця у штовханні ядра в категорії F20.

Сьогодні наші паралімпійці виступлять у плаванні, легкій атлетиці, велоспорті (шосе, групова гонка), фехтуванні на візках, кульовій стрільбі і настільному тенісі. 

Loading...