Українські паралімпійці здобули в Лондоні 33 медалі

Збірна України на Паралімпійських іграх-2012 у Лондоні за чотири дні змагань виборола вже 33 медалі. Таким чином Україна посідає четверте місце в загальнокомандному медальному заліку.

Джерело: Відомості

Збірна України на Паралімпійських іграх-2012 у Лондоні за чотири дні змагань виборола вже 33 медалі. Таким чином Україна посідає четверте місце в загальнокомандному медальному заліку, передає «Українська правда».

Всього спортсмени вибороли 13 золотих, 8 срібних та 12 бронзових нагород. Плавці завоювали 15 нагород, легкоатлети — 8, дзюдоїсти — 5.

Чемпіон Паралімпійських ігор у Лондоні Юрій Царук, який здобув золоту медаль у бігу на сто метрів, розповів, що перед стартами завжди цілує дві речі: медальйон із зображенням Георгія-Побідоносця, який, за його словами, йому допомагає, і герб України.

В інтерв’ю після перемоги він сказав: «Коли грає гімн, ти розумієш, що за тобою стоїть ціла держава. Вся країна підтримує і чекає, що ти покажеш свій найкращий результат».

За його словами, під час змагань на Паралімпійських іграх він «виклався на сто відсотків» і навіть не пам’ятає, як подолав дистанцію.

Царук також нагадав, що змагатиметься ще й на дистанції 200 метрів, і пообіцяв, що і на ній зробить «усе можливе».

Loading...