«Волинь» вдома здолала «Металіст»

«Волинь» вдома здолала «Металіст»

8-й тур Прем’єр-ліги, в якому луцька «Волинь» приймала харківський «Металіст», завершився перемогою господарів.

Джерело: Відомості

8-й тур Прем’єр-ліги, в якому луцька «Волинь» приймала харківський «Металіст», завершився перемогою господарів. Команди розпочали дуже обережно, грали у «стоячий» футбол без моментів. На 15-й хвилині Суботич на швидкості не зумів добре пробити після скидки Бікфалві. І тут «Металіст» провів зразкову контратаку. Екс-лучанин Шарпар віддав вправо на Вілліана, а той пробив точно у дальній кут воріт Літовченка – 0:1.

Але вже за дві хвилини «Волинь» відігралася – Шандрук заробив штрафний на куті карного майданчика «Металіста». Пробивати готувався Ерік Бікфалві. Горяїнов зробив крок праворуч, вважаючи, що Ерік пробиватиме у ближній кут. А Бікфалві, як з гармати, «бахнув» майже по середині – 1:1.

З ніг на голову матч перевернула 39-а хвилина. Пилипчук промчав лівим флангом і класно подав на дальній кут воротарського – захисники і кіпер такої різкості не очікували. Тому Даніель Суботич головою увігнав м’яча у ворота ударом головою із шести метрів – 2:1! До кінця тайму «Металіст» кілька разів починав «танці-каруселі» біля штрафного майданчика «Волині», але до стовідсоткової небезпеки справа не дійшла.

Другу половину гри команди почали знову на невисоких швидкостях. Невисокий темп зірвав момент Ілієва. У відповідь дальню штангу невдало замикав Хав’єр. Останні двадцять хвилин перетворилися в гру на зустрічних курсах. Сімініну, Пилипчуку і Ізворану кілька разів вдавалися контрвипади, які, втім, не добігали логічного завершення. Нервувати трибуни змусили удари Лисенка – в дотик після прострілу Соси і Марлоса – з десяти метрів. У першому випадку виручив Літовченко, у другому – Шиков, який безстрашно кинувся в ноги супернику.

В останню десятихвилинку «Волинь» була ближчою до третього голу, ніж «Металіст» до другого. Євгену Павлову та Саші Стевичу ще довго будуть пригадуватися їхні моменти в останні хвилини поєдинку. Павлова вивів на порожні ворота Ізворану, але Женя не влучив по м’ячу… Стевича ж вивели у чистий вихід на ворота, серб увійшов у штрафний майданчик, зиркнув на Горяїнова пробив у ближній кут і… не влучив.

Головний тренер «Волині» Анатолій Демяненко на післяматчевій прес-конференції резюмував, що гра була важкою. «Я задоволений, що мої гравці психологічно розкрилися, не боялися грати. Якщо будуть боятися – буде більше помилок. Тому я задоволений грою та самовіддачею, ми здобули важливі три очки. Так, у грі було багато нереалізованих моментів. Ми постійно працюємо над цим. Мали ще забивати і Павлов, і Стевич. Напевно, ви помітили, як нам забив «Металіст» – першим ударом по воротах. Команда тим класніша, якщо вона реалізовує свої моменти».

Головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич невдалу гру своєї команди списав на те, що гравці не встигли відпочити після виступу в Лізі Європи. «Все-таки відчувалось, що ми не відновились після непростих матчів. Через два дні грати не так легко і, на жаль, наші лідери не показали те, що вони можуть, а ті, які вийшли замість них, не виправдали сподівань. «Волинь» хотіла більше виграти, тому і виграла, хоча у нас було багато моментів, які ми не реалізували, але в кінці могли і пропустити як мінімум ще один гол», - прокоментував Маркевич. 

Loading...