Перший день Параолімпіади приніс Україні вісім медалей

Перший день Параолімпіади приніс Україні вісім медалей

Досить успішним для збірної України став перший день Паралімпійськіх ігор, за який команда взяла два золота, два срібла та чотири бронзи у різних дисциплінах.

Джерело: Відомості

Досить успішним для збірної України став перший день Паралімпійськіх ігор, за який команда взяла два золота, два срібла та чотири бронзи у різних дисциплінах, передають «Коментарі».

Основну частину медалей у скарбничку України принесли плавці — цілих п’ять заповітних нагород. Золотою з них, правда, виявилася лише одна. Здобула її Наталя Прологаєва на дистанції 50 м вільним стилем. А ось срібло і бронза дісталися українським паралімпійцям двічі. На другу сходинку п’єдесталу пошани піднялися Катерина Істоміна (100 м батерфляєм) і Євген Богодайко (100 м на спині). Бронза ж дісталася Сергію Кліпперту (400 м вільним стилем), а наприкінці дня до нього приєднався Дмитро Виноградець (50 м брасом).

Гідно виступили і українські дзюдоїсти. Медаль вищої проби здобув у ваговій категорії до 66 кг Давид Хорава, перемігши у фінальній сутичці китайця Сю Чжао. Юлія Галинська та Наталія Ніколайчук також без медалі не залишилися, взявши бронзу у вазі до 48 і 52 кг відповідно.

Таким чином, після першого дня змагань Україна розташувалася на четвертій сходинці медального заліку, поступаючись лише господарям великобританцям, а також Австралії та Китаю.

Loading...