Чемпіон світу помер після трьох років коми

Чемпіон світу помер після трьох років коми

Відомий коста-риканський боксер Алехандро Мартінес, який впав у кому після бою в 2009 році, помер, не приходячи до тями, у віці 27 років.

Джерело: Відомості

Відомий коста-риканський боксер Алехандро Мартінес, який впав у кому після бою в 2009 році, помер, не приходячи до тями, у віці 27 років. Причиною смерті спортсмена стала пневмонія.

У липні 2009 року Мартінес зустрічався на рингу з колишнім чемпіоном світу за версією Міжнародної федерації боксу (IBF) в найлегшій вазі (до 52,2 кілограмів) мексиканцем Хуаном Альберто Росасом. Запеклий і рівний бій тривав десять раундів. У підсумку переможця довелося визначати суддям. Росас до цього отримав на рингу 37 перемог, із них 27 нокаутом, був визнаний переможцем, а Мартінес відразу після винесення вердикту упав прямо на рингу і впав у кому.

Швидше за все, фатальним став один із пропущених Алехандро ударів. 24-річного боксера з Мехіко, де відбувся бій, транспортували на батьківщину в Коста-Рику. Однак і місцеві лікарі виявилися безсилі. Боксеру і його родині фінансово допомагав уряд Коста-Рики і небайдужі співгромадяни, які займалися збором пожертвувань.

На жаль, вивести спортсмена, який отримав важку черепно-мозкову травму, з коми так і не вдалося. Алехандро Мартінес помер від пневмонії у віці 27 років, повідомляє BoxingScene.

За свою кар´єру Мартінес провів 18 поєдинків на професійному ринзі. Він здобув 15 перемог, із них 11 нокаутом, зазнав двох поразок. Ще один бій за участю Мартінеса завершився внічию.

Loading...