Плавця-рекордсмена Фелпса можуть позбавити всіх медалей

Плавця-рекордсмена Фелпса можуть позбавити всіх медалей

Рекордсмен за кількістю олімпійських нагород американський плавець Майкл Фелпс може позбутися всіх медалей, завойованих на Олімпіаді-2012 у Лондоні.

Джерело: Відомості

Рекордсмен за кількістю олімпійських нагород американський плавець Майкл Фелпс може позбутися всіх медалей, завойованих на Олімпіаді-2012 у Лондоні. Причина полягає в рекламному скандалі. У пресі з'явилися дві фотографії спортсмена, на яких чітко видно сумку відомої французької марки. У першому випадку Фелпс сфотографований разом із легендарною радянською гімнасткою Ларисою Латиніною. У другому — він приймає ванну, але на фото видно сумку бренду Louis Vuitton.

Згідно з правилами МОК, всі спортсмени, що брали участь в Олімпіаді, не мають права брати участь у комерційних акціях з 18 липня по 15 серпня.

Представники Фелпса вже заявили, що не давали дозволу на публікацію цих фотографій. Якщо буде доведено що Фелпс порушив правила МОК, то його можуть позбавити медалей Олімпіади-2012.

Нагадаємо, що в Лондоні американець завоював чотири "золота" та два "срібла". Усього в активі плавця 22 олімпійські нагороди, що є рекордом усіх часів.

Loading...