На титул найкращого гравця Європи претендують Іньєста, Мессі і Роналду

На титул найкращого гравця Європи претендують Іньєста, Мессі і Роналду

Європейський футбольний союз (УЄФА) із 32 кандидатів обрав трійку гравці, які претендуватимуть на приз найкращому футболісту Європи.

Джерело: Відомості

Європейський футбольний союз (УЄФА) із 32 кандидатів обрав трійку гравці, які претендуватимуть на приз найкращому футболісту Європи. Тріо - Андрес Іньєста, Ліонель Мессі і Кріштіану Роналду.

Мессі результативно провів сезон 2011/12, забив півсотні голів у чемпіонаті Іспанії, отримав "Золоту бутсу" як кращий бомбардир європейських першостей і вчетверте поспіль став найбільш забивним гравцем Ліги чемпіонів з рекордними 14 м'ячами. Роналду теж показав видатний результат - 46 голів у Примері, а Іньєста був визнаним кращим гравцем Євро-2012.

Фінальне голосування відбудеться 30 серпня в Монако під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів. Журналісти голосуватимуть у прямому ефірі за допомогою електронної системи. 

У рамках першого туру голосування кожен журналіст назвав п'ятірку найкращих. За перше місце футболістові нараховувалося п'ять очок, за друге - чотири і так далі. Місця з 4-го по 10-е вже відомі.

4. Андреа Пірло (Італія) - "Ювентус" (90 очок)

5. Хаві Ернандес (Іспанія) - "Барселона" (57)

6. Ікер Касільяс (Іспанія) - "Реал" (53)

7. Дідьє Дрогба (Кот-д'Івуар) - "Челсі" (31)

8. Петр Чех (Чехія) - "Челсі" (14)

9. Рамадель Фалькао (Колумбія) - "Атлетико" (14)

10. Месут Озіл (Німеччина) - "Реал" (10)

Loading...