У Лондоні олімпійська збірна України показала найгірший результат за свою історію

У Лондоні олімпійська збірна України показала найгірший результат за свою історію

На Олімпіаді-2012 у Лондоні Україна завоювала 20 медалей - це гірше, ніж на чотирьох літніх Олімпіадах, в яких до цього брала участь збірна незалежної України.

Джерело: Відомості

На Олімпіаді-2012 у Лондоні Україна завоювала 20 медалей - це гірше, ніж на чотирьох літніх Олімпіадах, в яких до цього брала участь збірна незалежної України. На Іграх 1996, 2000 і 2004 років Україна брала по 23 медалі, а з Пекіна в 2008 році повернулася з рекордом — 27 медалей.

Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін вважає успіхом завоювання українськими спортсменами шести золотих медалей, але додає, що все-таки «сподівався на більше». «Я вважаю, шість золотих медалей — це успіх. Подивіться, хто попереду нас. Знову ж потрібно говорити про ту інфраструктуру, яку ми маємо. Це дещо менше нагород, ніж було на попередніх Олімпіадах. Але це — успіх», — зазначив Сафіуллін.

За словами голови Держслужби, більше за всіх на іграх його потішили боксери. «Дві золоті медалі, „срібло“, і дві „бронзи“ — найбільший внесок у скарбничку команди. Молодці! Ще потрібно враховувати те, що Хитров був, м'яко кажучи, незрозумілим чином виключений з боротьби. І в півфіналі Гвоздик за явної переваги чомусь програв...», — підкреслив він.

Ігри ХХХ Олімпіади в Лондоні проходили з 27 липня по 12 серпня. Україну на ХХХ Іграх представляли 245 спортсменів, які змагалися у 28 видах спорту з 32-х олімпійських. На Олімпіаді українці завоювали 20 медалей: 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових.

Loading...