На Параолімпійських іграх у Лондоні Україну представлять 155 спортсменів

Декілька тижнів відділяє нас від початку XIV літніх Параолімпійських ігор, які з 29 серпня по 9 вересня пройдуть у столиці Великобританії — Лондоні.

Джерело: Відомості

«Лише декілька тижнів відділяє нас від початку XIV літніх Параолімпійських ігор, які з 29 серпня по 9 вересня пройдуть у столиці Великобританії — Лондоні. У ці 11 днів 155 українських атлетів у складі національної параолімпійської збірної команди України захищатимуть честь української держави у світовому спорті», — повідомив голова Держслужби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, передає УНН.

«Це буде нелегка боротьба, адже на минулих іграх 2008 року наші параолімпійці показали чудовий четвертий результат, здобувши 74 нагороди, тому цього року ми маємо захистити цей результат, а, можливо, й покращити», – зазначив Сафіуллін, виступаючи на прес-конференції.

Очікується, що на Параолімпійські ігри 2012 року в Лондон приїдуть 4200 спортсменів із 160 країн світу, які розіграють 503 комплекти нагород у двадцяти видах спорту.

Українські спортсмени братимуть участь у 12 видах спорту (веслування академічне, волейбол сидячи, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, фехтування на візках, футбол ДЦП, велоспорт (трек, шосе). Нагадаємо, що в 2008 році представники України брали участь в 11 видах спорту.

«Те, що сьогодні телекомунікаційна компанія стає офіційним спонсором національної параолімпійської збірної команди України – надзвичайно важливо, адже видатки з Державного бюджету на телефонний зв’язок майбутніх учасників Параолімпійських ігор в Лондоні суттєво обмежені. Проте, саме у Лондоні потреба спілкування з Україною буде надзвичайно гострою і необхідною для усіх членів національної параолімпійської збірної команди України», – підсумував Равіль Сафіуллін.

Loading...