Україна здобула друге «золото» на Олімпіаді в Лондоні

Україна здобула друге «золото» на Олімпіаді в Лондоні

Жіноча четвірка посіла перше місце у фіналі олімпійського турніру з академічного веслування, повідомили у прес-службі НОК України.

Джерело: Відомості

Жіноча четвірка посіла перше місце у фіналі олімпійського турніру з академічного веслування, повідомили у прес-службі НОК України

Українська команда у складі Тарасенко Катерини, Довгодько Надії, Коженкової Анастасії та Дементьєвої Яни зуміла відірватися з перших метрів дистанції і забезпечила собі фору майже в три секунди, що дозволило завоювати перше в історії для України «золото» в цьому виді змагань.

Другою на фініші була німецька команда, а замкнули трійку лідерів представниці США.

Нагадаємо, що це друга золота медаль для олімпійської збірної України. Першу нагороду вищої проби нашій команді принесла шпажистка Яна Шемякіна.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав новоспечених олімпійських чемпіонок з історичною перемогою, адже досі вершина олімпу українським майстрам академічного веслування не підкорювалася. Головний олімпієць подякував дівчатам за самовіддану і наполегливу працю, яка увінчалася золотими нагородами Ігор ХХХ Олімпіади, а також за незабутні емоції, які спортсменки подарували всім своїм уболівальникам.

Академічне веслування

Жіночі четвірки

1. Україна - 6:35.93

2. Німеччина - 6:38.09

3. США - 6:40.63 

Loading...