В українських гімнастів «бронзу» відібрали, однак важкоатлети свою відстояли

Чоловіча збірна України з гімнастики була близька до того, щоб принести ще одну нагороду. Тим часом вчорашній день таки приніс українцям «бронзу».

Джерело: Відомості

Чоловіча збірна України з гімнастики була близька до того, щоб принести ще одну нагороду. Як повідомляє офіційний сайт НОК України, командний фінал наша команда в складі Миколи Куксенкова, Віталія Наконечного, Ігоря Радивілова, Олега Степка і Олега Верняєва закінчила із сумою 271,526 бала, і опинилася на третій сходинці. Правда, щастя було недовгим.

Збірна Японії, яка була четвертою, подала апеляцію. І її задовольнили, додавши до оцінки сім десятих. В результаті, японці отримали «срібло», а українці — четверте місце.

«Золото» дісталося збірній Китаю, а «бронза» — господарям Ігор британцям.

Головний тренер нашої чоловічої збірної з гімнастики Юлій Куксенков задоволений виступом своїх підопічних у командному фіналі, а от кінцівкою – ні.

«Я розчарований, адже фактично у нас вкрали медаль, — відверто заявив Юлій Куксенков. – На мою думку, наша команда заслуговувала срібної нагороди. Британцям, які фінішували третіми, судді трохи завищували оцінку. Мало хто знає, що Микола Куксенков вийшов на олімпійський поміст після дуже складної травми ноги. Команда рівно і впевнено пройшла всі снаряди – хлопці молодці. Звісно, після такого психологічного удару складно буде налаштуватися на боротьбу в індивідуальному раунді. Настрою немає. Але постараємося зробити все можливе».

Самі спортсмени, покидаючи зал з засмученими обличчями, коментувати ситуацію відмовилися, зазначивши, що все і так очевидно.

Тим часом вчорашній день таки приніс українцям «бронзу». Другу бронзову нагороду для збірної України на Олімпіаді здобула важкоатлетка Юлія Каліна у ваговій категорії до 58 кг.

Лише один кілограм відділив українку від «срібла». Наша спортсменка за сумою двоборства підняла 235 кг.

«Золото» і новий олімпійський рекорд у Лі Сюєінь з Китаю, «срібло» у Прімсірі Сірікаєв з Тайланду (236 кг).

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав спортсменку та тренерський штаб з олімпійською нагородою.

«Ви проявили характер, жагу до перемогу і в чергове довели усьому світові, що важка атлетика має славні українські традиції. Бажаю Вам завжди досягати поставлених цілей», - йдеться у привітанні.    

Loading...