Україна виборола перше «золото» на Олімпіаді

Україна виборола перше «золото» на Олімпіаді

27-річна українська шпажистка Яна Шемякіна виборола золоту медаль у індивідуальних змаганнях на Лондонській Олімпіаді. У фіналі наша фехтувальниця перемогла німкеню Брітту Хайдеманн — 9:8 у овертаймі.

Джерело: Відомості

27-річна українська шпажистка Яна Шемякіна виборола золоту медаль у індивідуальних змаганнях на Лондонській Олімпіаді. У фіналі наша фехтувальниця перемогла німкеню Брітту Хайдеманн — 9:8 у овертаймі, повідомили у прес-службі НОК України.

До третього раунду Яна мала перевагу у два уколи. Але німкеня, яка у драматичному матчі пробилася у фінал, зуміла перевести гру в овертайм.

В овертаймі нашій спортсменці треба було вигравати (за нічиєї олімпійською чемпіонкою була б Брітта) і після кількох обопільних атак нашій фехтувальниці вдалася блискавична атака, завдяки якій Шемякіна виборола золоту медаль.

«Сьогодні у мене найщасливіший день у моєму житті. Я зрозуміла, що мрії збуваються, коли віриш і багато працюєш», — так прокоментувала свої перші емоції Олімпійська чемпіонка.

На запитання, який бій був найважчий, Яна відповіла: «Скоріше за все перший, адже тільки входила у колію, налаштовувалась на суперниць, але я згадувала, що мені говорили тренери, тому так все добре і вийшло».

За словами нашої спортсменки, їй було комфортно фехтувати, адже в неї мало хто вірив, не було тягаря відповідальності за медаль і вона не вважалась фаворитом, все змінювалося поступово.

«Я вже настільки зріднилась зі своєю нагородою, що, мабуть, не буду її знімати, а ляжу з нею спати», — зауважила Яна.

Нагадаємо, на шляху до «золота» Яна крім німкені перемогла росіянку Любов Шутову (15:12), румунок Ану Марію Бранцу (14:13), Сімону Герман (15:14) і китаянку Юджі Сун (14:13). 

Loading...