Стриптиз вимагають визнати олімпійським видом спорту

Стриптиз вимагають визнати олімпійським видом спорту

Міжнародна асоціація з пілонного спорту (танців біля жердини) вимагає визнати цей вид спорту олімпійським. Президент Міжнародної федерації з цього виду спорту Тімоті Траутман має намір «боротися з упередженим ставленням до стриптизу».

Джерело: Відомості

Міжнародна асоціація з пілонного спорту (танців біля жердини) вимагає визнати цей вид спорту олімпійським. Президент Міжнародної федерації з цього виду спорту Тімоті Траутман має намір «боротися з упередженим ставленням до стриптизу». Після того як стандартні вимоги будуть виконані, асоціація подасть відповідну петицію на розгляд Міжнародного олімпійського комітету (МОК), передає «Фокус».

У свою чергу МОК готовий розглянути заявку. «Для того щоб танці біля жердини увійшли в число олімпійських видів спорту, необхідна відповідність вимогам Олімпійської хартії, — заявив один з його представників. — Якщо буде доведено, що пілонним спортом захоплюються мільйони людей по всьому світу, він зможе стати частиною олімпійської програми».

Тим не менш, не всі танцюристи та члени асоціації вірять в те, що стриптиз визнають олімпійським видом спорту. «Я думаю, що широка громадськість поки не готова до цього», — заявила американська чемпіонка Наталя Вонг. Однак Тімоті Траутман хоч і рішуче налаштований на те, щоб танцівниці й танцюристи могли виступати на Олімпіадах, визнає, що, швидше за все, раніше 2020 року їм не доведеться приміряти олімпійську форму.

«Дорога до світового визнання буде довгою, але ми сподіваємося, що до 2020 року стриптиз внесуть у список олімпійських дисциплін», — зазначив він.

Тим часом, за декілька днів до Олімпіади в Лондоні відбувся перший чемпіонат світу з пілонного спорту, в якому взяли участь більше 60 спортсменів з 25 країн. Перше місце серед жінок у сольному виступі зайняла танцівниця з України Наталія Татарінцева, росіянка Поліна Волчек отримала бронзу. Серед чоловіків першість залишилася за спортсменом з Росії Євгеном Грешиловим.

Loading...