«Волинь» вперше за вісім турів записала до активу домашню перемогу

«Волинь» вперше за вісім турів записала до активу домашню перемогу

«Волинь» не перемагала вдома ось уже вісім турів поспіль, а з останніх шести луцьких поєдинків із полтавчанами виграли лише один.

Джерело: Відомості

«Волинь» не перемагала вдома ось уже вісім турів поспіль, а з останніх шести луцьких поєдинків із полтавчанами виграли лише один. Крім того, у Луцьку, після повернення до Прем’єр-ліги «хрестоносці» «Ворсклі» ще не забивали. Пікантності також додавав той факт, що, проти своїх колишніх одноклубників грав у Луцьку півзахисник Євген Пічкур.

У стартову п'ятнадцятихвилинку команди приглядалися одна до одної. Перший грім заторохкотів біля воріт Казакова після помилки полтавського кіпера під час гри на виході. Олексій спіймав м’яча і на добрий метр переступив лінію штрафного майданчика – порушення, яке зазвичай тягне на, як мінімум, попередження. Ерік пробив зі стандарту у стінку, а Скоба на добиванні приклався добре, та м’яч пішов біля стійки. «Волиняни» почали методично штурмувати володіння «ворсклян», але наразилися на дві контратаки. 

Невисока швидкість атак «волинян» заколисала захист «Ворскли» і підопічні Євтушенка припустилися дитячої помилки в захисті. Шумахер кинув у прорив по флангу Пилипчука, той підняв голову, помітив ривок Суботича, віддав крос і Даніель видав супер-гол на 33-й хвилині. Прийнявши м’яч на груди, Даніель скинув його собі під удар на ліву ногу і з розворот, миттєво, на даючи шкіряній кулі опуститися на землю, поклав його у лівий від Казакова кут – 1:0!

А на 44-й хвилині лучани могли забити «гол у роздягалку». Пилипчук виграв верхову боротьбу, кинув на фоланг Суботичу, той видав хорошу передачу, на яку йшли Шумахер із Лопесом. «Шумі» був перший на м’ячі, але вдарив із одинадцяти метрів вище воріт.

На другий тайм Вадим Євтушенко випустив Безуса замість Маркоскі, намагаючись посилити атаку. Утім, істотно малюнок гри не змінився. «Волинь» грамотно перекривала усі вільні зони і атакувальна ланка полтавчан грала на «сухому пайку». Але і господарі стовідсоткові нагоди створювати не поспішали. Відзначимо, що Шумахер вигравав більшість повітряних дуелей, але його скидки на партнерів до адресатів не доходили.

У середині другого тайму тренери вдалися до замін. Анатолій Демяненко замінив нападника (Бабир замість Шумахера) та опорника (Ізворану замість Скоби), а Євтушенко пішов ва-банк – замість центрбека Пєскова вийшов атакувальний хав Буднік.

У другій половині тайму «волиняни» мали кілька разів провести разючі контратаки, але справа доходила тільки до напівмоментів. Зрештою, «Волинь» довела гру до перемоги і пішла з поля під вдячні аплодисменти публіки.

На післяматчевій прес-конференції наставник волинян Анатолій Демяненко зауважив, що задоволений результатом, але грою - ні. Він додав, що новачки поки не повністю влились у команду, але це обов'язково станеться дуже скоро - за дві-три гри. 

Loading...